Timo Bult Timo Bult
17/02/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2023 16:00

‘Aanval op crypto door VS betekent niet het einde van crypto’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Rechter geeft SEC 1 week om petitie over crypto regels in te vullen

Foto: Mark Van Scyoc / Shutterstock.com

De felle aanval op crypto door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is reden voor grote zorgen binnen de crypto-industrie. Zullen de acties van de toezichthouder ervoor zorgen dat crypto langzaam maar zeker geïsoleerd raakt? Bernstein, een investeringsfirma, denkt van niet.

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Acties SEC hebben geen invloed op andere stablecoins

In een rapport schrijft het bedrijf over de zorgen die zijn ontstaan na de acties van de SEC. Zo zou crypto mogelijk langzaam afgesloten worden van het banksysteem als gevolg van de aanval op stablecoins. Maar er is tot nu toe nog geen reden om dat te denken, stelt Bernstein. Zo heeft Circle, het bedrijf achter USDC, nog geen brief ontvangen van de SEC. Het lijkt dus gericht op specifieke bedrijven, al dan niet vanwege de constructie van hun stablecoins.

Volgens de investeerder is het juist aannemelijk dat de recente acties positief kunnen uitpakken voor crypto beheerders die een bankvergunning hebben in de Verenigde Staten. Daarnaast zijn er in andere delen van de wereld positieve ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving:

“Hoewel de Amerikaanse regelgeving strenger lijkt te worden, lijkt het regelgevende gerommel uit Hong Kong netto positief te zijn, met een verwachte versoepeling van de normen, […] we zouden niet verbaasd zijn als de cryptomarkt in eerste instantie wordt geleid door Azië, totdat de vrees voor regelgeving in de VS tot bedaren komt.”

Advertentie

Grote partijen stappen in crypto

De positieve effecten van de ontwikkelingen in Hong Kong waren eerder al te zien in het crypto nieuws. Zo wil de grootste bank van Zuidoost-Azië, DBS, crypto gaan aanbieden in Hong Kong.

Daarvoor was al te lezen dat een meerderheid van de rijken in het land al in bitcoin heeft geïnvesteerd. Dit en het nieuws hierboven toont aan dat het regelgevende klimaat in het land mogelijk aantrekkelijker begint te worden voor crypto-investeerders en -bedrijven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie