Thom Derks Thom Derks
27/10/2022 10:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2022 10:00

58% van rijkaards uit Hong Kong en Singapore investeert al in bitcoin

Nieuws
Hong Kong comparte su proyecto de nuevas normas sobre criptomonedas

Foto: ezphoto/Shutterstock

We hebben het binnen de bitcoin (BTC) en cryptowereld al jaren over het grote geld dat ieder moment de industrie in kan stromen. De entree van MicroStrategy in 2020 en de adoptie van bitcoin door El Salvador in 2021 waren daar al mooie voorbeelden van. Nu blijkt dat de adoptie van bitcoin en crypto onder de rijkelui uit Hong Kong en Singapore ook al ongelooflijk hoog is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

58 procent bezit crypto

Als we een nieuw onderzoek van KPMG en Aspen Digital mogen geloven, dan investeert 58 procent van het rijkere gedeelte van de bevolking van Hong Kong en Singapore al in crypto. Dat is met name bijzonder, omdat het onderzoek plaatsvond in het midden van de bearmarkt waar we momenteel nog altijd inzitten.

Bitcoin heeft deze week een kleine opleving achter de rug, maar daarmee staan we pas net weer boven de all-time high van de bullrun van 2017. In die zin hebben we nog een lange weg te gaan voordat we kunnen concluderen dat de markt er weer helemaal bovenop is.

In het onderzoek staat dat onzekerheid omtrent regelgeving momenteel het grootste obstakel is voor rijkaards om in crypto te stappen. De voornaamste reden voor investeerders uit Hong Kong en Singapore om in te stappen is de relatief hoge adoptiegraad onder mainstream institutionele beleggers.

Opvallend is dat het onderzoek gedaan is onder een groep van 30 zogenaamde family-offices en rijke individuen uit Hong Kong en Singapore. Geen enorm grote groep, maar de cijfers liegen er qua adoptie in deze landen niet om.

Advertentie

92 procent geïnteresseerd in digitale assets

Hoewel ‘slechts’ 58 procent van de respondenten aangeeft reeds investeringen te hebben in de crypto-sector, geeft 92 procent aan geïnteresseerd te zijn in digitale assets. “Alle respondenten die aangeven dat ze op dit moment in de sector investeren hebben bitcoin in hun portfolio. Nog eens 87 procent van deze mensen heeft ethereum (ETH) vast”,  zo valt er in het onderzoek te lezen.

Verder lijkt er een hoge mate van interesse in NFTs en de Metaverse. Degene die daar geen interesse in hebben, zien meer toekomst in digitale valuta als bitcoin, ether en stablecoins. Waarschijnlijk zien zij stablecoins als een manier om zich te beschermen tegen de inflatie van hun eigen fiatvaluta.

Wederom een onderzoek waaruit blijkt dat vermogende individuen en families bitcoin en ethereum wel degelijk op de korrel hebben en mogelijk profiteren van de relatief lage koersen. Dit zal niet genoeg zijn om een nieuwe bull markt te starten, maar het zal dit in ieder geval ook niet tegenwerken.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie