Erik Juffermans Erik Juffermans
15/02/2023 06:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2023 06:10

Grootste bank van Zuidoost-Azië gaat crypto aanbieden in Hong Kong

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El mayor banco del sudeste asiático ofrecerá cryptos en Hong Kong

Foto: Creativa Images/Shutterstock

We hebben mooi nieuws wat betreft de adoptie van crypto vanuit Azië. De in Singapore gevestigde DBS bank, een van de meest crypto gezinde banken ter wereld, is namelijk van plan om crypto handelsdiensten aan te gaan bieden in Hong Kong. De wetgevers in Hong Kong hebben de laatste tijd een aantrekkelijke wetgeving uitgerold wat betreft crypto adoptie. DBS, de grootste bank van Zuidoost-Azië, is een van de vele instituties die plannen voor crypto heeft in Hong Kong.

Bitcoin analyse, en kunnen deze kleine altcoins met 10x gaan stijgen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hong Kong een nieuwe crypto hub?

DBS is van plan een van de allereerste aanbieders van crypto handelsdiensten te worden in Hong Kong. Ondanks dat meent de bank alert te blijven op de risico’s die verbonden zijn aan digitale valuta.

“We zijn van plan een licentie aan te vragen in Hong Kong dat het mogelijk zal maken voor de bank om digitale assets te verkopen aan klanten in Hong Kong,”

aldus de CEO van DBS Hong Kong, Sebastian Paredes. Paul Chan, de financiële secretaris in Hong Kong meldt dat de regio zich om wil vormen tot een crypto hub. Hong Kong begint dus een zeer aantrekkelijke plek te worden voor instituties die de wilde wateren van crypto willen bevaren. De thuisbasis van DBS, Singapore, is al wat langer pro-crypto. DBS biedt daar al sinds vorig jaar crypto handelsdiensten aan. Ook lanceerde de bank haar eigen handelsplatform.

Voorop in institutionele adoptie

DBS ligt wereldwijd voor wat betreft de institutionele adoptie van crypto. De bank is ook zeker niet vreemd van de verscheidene facetten van de crypto wereld. Zo kocht de bank in september vorig jaar land in de metaverse. De executive officer van DBS, Piyush Gupta, meende destijds de waarde van de opkomende industrie in te zien.

“In het komende decennium, aangedreven door nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en blockchain, hebben deze verschuivingen het potentieel om nog ingrijpender te zijn. Metaverse technologie, hoewel nog steeds in ontwikkeling, zou ook de manier waarop banken omgaan met klanten en gemeenschappen fundamenteel kunnen veranderen.” 

Met de aanstaande plannen in Hong Kong, zet de financiële gigant uit Singapore dus opnieuw een grote stap. De huidige crypto winter lijkt ook geen reden te zijn voor de bank om de zeilen wat bij te zetten.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie