Timo Bult Timo Bult
10/12/2020 20:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2020 20:15

Grootste bank van Singapore lanceert eigen crypto exchange met bitcoin (BTC) en meer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grootste bank van Singapore lanceert eigen crypto exchange met bitcoin (BTC) en meer

DBS, de grootste bank van Singapore, gaat een eigen cryptocurrency exchange lanceren. Dat maakte de bank op donderdag bekend in een aankondiging.
Het gerucht deed in oktober al de ronde nadat iemand een webpagina op de website van de bank ontdekte. Op de pagina werd de “Digital Exchange” van de bank geïntroduceerd. Het bleek echter niet de bedoeling dat deze pagina al online stond en werd dan ook snel weer verwijderd.
Nu kondigt de bank dus officieel aan de crypto-wereld te betreden met een eigen handelsplatform. In de aankondiging valt te lezen:

“Het exponentiële tempo van de digitalisering van activa biedt enorme kansen om de kapitaalmarkten opnieuw vorm te geven. Om Singapore nog competitiever te maken als een wereldwijd financieel centrum, moeten we ons voorbereiden op de algemene acceptatie van digitale activa en valutahandel,”

Aldus de CEO van DBS, Piyush Gupta. Het handelsplatform is niet voor iedereen toegankelijk. Alleen geaccrediteerde en institutionele investeerders kunnen er crypto kopen.
DBS ondersteunt vier crypto’s: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en ripple (XRP). De cryptocurrencies zullen in handelsparen te verhandelen zijn tegen fiatvaluta als de Singaporese dollar en de Amerikaanse dollar.
De bank staat overigens niet alleen in zijn avontuur. De Singapore Stock Exchange (SGX) krijgt namelijk een aandeel van 10%. De samenwerking moet uiteindelijk tot meer liquiditeit leiden en de algemene digitale activa-markt in Singapore versterken.
Crypto lijkt met dit soort ontwikkelingen steeds meer mainstream te gaan. Eerder was op Crypto Insiders te lezen dat ook ING kijkt naar het lanceren van een opslagdienst voor crypto.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie