Kevin Schijven Kevin Schijven
10/12/2020 15:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2020 15:42

ING Bank spreekt over bitcoin (BTC) opslagdienst tijdens grootste fintech festival ter wereld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
ING Bank spreekt over bitcoin (BTC) opslagdienst tijdens grootste fintech festival ter wereld

De ING Bank gaat wellicht binnenkort een cryptocurrency custody service, of opslagdienst, lanceren. Dat zou betekenen dat de Nederlandse bank crypto als bitcoin (BTC) gaat bewaren voor haar klanten.
Dat de ING Bank aan een dergelijke dienst werkt, kwam vorig jaar al naar buiten. Op 9 december sprak Herve Francois, hoofd van de blockchain divisie bij ING, er voor het eerst publiekelijk over tijdens de Singapore Fintech Festival, het grootste financiële technologie (fintech) festival ter wereld.


Francois sprak tijdens het festival over het werk aan Pyctor, waar hij tevens de oprichter en CEO van is. Pyctor is de naam van deze crypto bewaardienst, het is een post-trade markt infrastructuur voor instanties om digitale valuta op te slaan op een wijze die aan de regelgeving voldoet.
Het project wordt geleid door de ING Bank in samenwerking met ABN AMRO, BNP Paribas Securities Services, Citibank, Invesco, Société Générale – Forge, State Street, UBS en meer, aldus de website.

Het Pyctor netwerk van financiële instellingen verhoogt de beveiliging van de bewaarde digitale activa en verwijdert single points of failure. Deze principes waren de belangrijkste ontwerpkeuzes bij het ontwerpen van relevante pilots met onze partners.

Aldus Francois over Pyctor, dat meerdere lagen van beveiliging bevat als multi-party computation (MPC) en hardware security module (HSM) technologie. Pyctor werd een paar maanden geleden opgenomen in de regelgevende sandbox van de Britse financiële toezichthouder; de Financial Conduct Authority (FCA).
Onlangs kwam naar buiten dat de op een na grootste bank van Spanje, BBVA, wellicht ook een cryptocurrency opslagdienst gaat lanceren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie