Erik Juffermans Erik Juffermans
20/02/2023 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 16:10

De volgende crypto bullrun begint in Azië, zegt Winklevoss

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De volgende crypto bullrun begint in Azië, zegt Winklevoss

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Volgens de medeoprichter van crypto exchange Gemini, Cameron Winklevoss, zal de volgende bullrun van de crypto markt beginnen in Azië. Het regelgevend beleid in Amerika neemt steeds strengere vormen aan, en Azië lijkt inmiddels voorop te gaan in de adoptie van. Winklevoss meent dat Amerika slechtst twee keuzes heeft: crypto omarmen of achtergelaten worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kloof in crypto adoptie groeit

De laatste weken staan in het thema van de stellige positie die de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) inneemt tegen de crypto industrie. Vooral de crypto exchanges Kraken en Binance waren het doelwit van de SEC. In het licht van deze gebeurtenissen is Winklevoss tot de conclusie gekomen dat Azië waarschijnlijk in de toekomst het voortouw zal nemen.

“Mijn theorie is momenteel dat de volgende bullrun zal beginnen in het oosten. Het zal een pijnlijke herinnering zijn dat crypto een globale asset is, en dat het Westen, of de Verenigde Staten, maar twee opties hebben: het omarmen of achtergelaten worden.”

De data laat ook zien dat Azië erg relevant is voor de wereldwijde adoptie van crypto. Volgens analyse bedrijf Chainalysis was Centraal- en Zuid-Azië in 2022 de derde grootste crypto markt ter wereld. Daarnaast komen zeven van de 20 landen die voorop gaan wat betreft crypto adoptie uit dit gebied. Vietnam staat zelfs op nummer één.

Westerse houding tegenover crypto moet veranderen

Volgens Winklevoss begaat Amerika een cruciale fout met zijn rigoureuze beleid. Regeringen zonder duidelijke regelgevingen zullen “de grootse periode van groei sinds het internet missen”. “Daarnaast betekent het dat deze regeringen geen deel zullen zijn van het fundament van onze globale financiële toekomst,” aldus Winklevoss.

De recente ontwikkelingen in Azië tonen het verschil in beleid tussen het Westen en het Oosten aan. Vorige week werd namelijk bekend dat de grootste bank in Zuidoost-Azië, DBS, crypto handelsdiensten gaat aanbieden in Hong Kong.

De regering in Hong Kong gaf al aan de ambitie te hebben om een crypto hub te worden. Nieuwe wetgevingen lijken platformen en instituties actief in crypto al naar de stadstaat te lokken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie