Erik Juffermans Erik Juffermans
20/02/2023 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/02/2023 16:10

De volgende crypto bullrun begint in Azië, zegt Winklevoss

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De volgende crypto bullrun begint in Azië, zegt Winklevoss

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

Volgens de medeoprichter van crypto exchange Gemini, Cameron Winklevoss, zal de volgende bullrun van de crypto markt beginnen in Azië. Het regelgevend beleid in Amerika neemt steeds strengere vormen aan, en Azië lijkt inmiddels voorop te gaan in de adoptie van. Winklevoss meent dat Amerika slechtst twee keuzes heeft: crypto omarmen of achtergelaten worden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Kloof in crypto adoptie groeit

De laatste weken staan in het thema van de stellige positie die de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) inneemt tegen de crypto industrie. Vooral de crypto exchanges Kraken en Binance waren het doelwit van de SEC. In het licht van deze gebeurtenissen is Winklevoss tot de conclusie gekomen dat Azië waarschijnlijk in de toekomst het voortouw zal nemen.

“Mijn theorie is momenteel dat de volgende bullrun zal beginnen in het oosten. Het zal een pijnlijke herinnering zijn dat crypto een globale asset is, en dat het Westen, of de Verenigde Staten, maar twee opties hebben: het omarmen of achtergelaten worden.”

De data laat ook zien dat Azië erg relevant is voor de wereldwijde adoptie van crypto. Volgens analyse bedrijf Chainalysis was Centraal- en Zuid-Azië in 2022 de derde grootste crypto markt ter wereld. Daarnaast komen zeven van de 20 landen die voorop gaan wat betreft crypto adoptie uit dit gebied. Vietnam staat zelfs op nummer één.

Westerse houding tegenover crypto moet veranderen

Volgens Winklevoss begaat Amerika een cruciale fout met zijn rigoureuze beleid. Regeringen zonder duidelijke regelgevingen zullen “de grootse periode van groei sinds het internet missen”. “Daarnaast betekent het dat deze regeringen geen deel zullen zijn van het fundament van onze globale financiële toekomst,” aldus Winklevoss.

De recente ontwikkelingen in Azië tonen het verschil in beleid tussen het Westen en het Oosten aan. Vorige week werd namelijk bekend dat de grootste bank in Zuidoost-Azië, DBS, crypto handelsdiensten gaat aanbieden in Hong Kong.

De regering in Hong Kong gaf al aan de ambitie te hebben om een crypto hub te worden. Nieuwe wetgevingen lijken platformen en instituties actief in crypto al naar de stadstaat te lokken.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Waarom Bitcoin explosief stijgt na de mislukte aanslag op Trump
Exclusief Bitcoin-diner: Trump verkoopt 150 plaatsen voor miljoenen
Aantal Amerikanen met crypto gekrompen naar 18 miljoen
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Advertentie