Ivo Melchers Ivo Melchers
04/11/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2022 17:01

Fidelity gaat bitcoin en ethereum verkopen aan particulieren

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Fidelity Investments, een van de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld, liet in september al doorschemeren dat het bitcoin (BTC) handelsdiensten wilde gaan bieden voor zijn retailklanten. Het bedrijf heeft meer dan $4,5 biljoen aan activa in beheer en is wereldwijd actief. Fidelity Digital Assets is de tak binnen Fidelity Investments die zich volledig stort op cryptocurrencies.

Nu is het nieuws dan echt officieel naar buiten gebracht op de website van Fidelity. De Amerikaanse vermogensbeheerder komt met een mobiele app genaamd ´Fidelity Crypto´ waarmee particulieren bitcoin en ether (ETH) kunnen kopen. Het heeft een wachtlijst geopend voor alle geïnteresseerden. Door middel van $0 commissie wil Fidelity Digital Assets nieuwe gebruikers uit met name de Verenigde Staten proberen te lokken.

Binnen de app zal het mogelijk zijn om in zowel aandelen als cryptocurrencies te investeren. Bij de lancering zal het alleen mogelijk zijn om bitcoin en ether te kopen. Op de website wordt aangegeven dat aanvullende cryptocurrencies worden geëvalueerd om de handelsmogelijkheden in de loop van de tijd uit te breiden.

Een woordvoerder van Fidelity zei het volgende in een statement tegen CBDC:

‘’Waar onze klanten investeren is belangrijker dan ooit. Een betekenisvol deel van de Fidelity klanten is al geïnteresseerd in crypto of bezit al crypto. We bieden ze tools om hun keuze te ondersteunen, zodat ze kunnen profiteren van het onderwijs, onderzoek en de technologie van FIdelity.’’

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Fidelity Digital Assets breidt uit

Vorige week kon je in het bitcoin nieuws lezen dat Fidelity Digital Assets van plan is om nog eens honderd extra mensen in dienst te nemen. Hiermee willen ze het personeelsbestand uitbreiden naar ongeveer vijfhonderd aan het einde van het eerste kwartaal in 2023. Hiermee gaan ze tegen de massa in, aangezien veel bedrijven in de cruptocurrency sector juist veel mensen hebben ontslagen. Dit heeft alles te maken met de huidige marktomstandigheden, maar zelfs dat houdt Fidelity niet tegen om nog meer in te zetten op crypto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie