Roy van Krieken Roy van Krieken
13/09/2022 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2024 13:32

Vermogensbeheerder Fidelity wil crypto aan klanten aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Fidelity is een van de allergrootste vermogensbeheerders van de wereld. Het bedrijf heeft maar liefst $4,2 biljoen aan activa onder beheer en is hiermee een thuishaven voor enkele tientallen miljoenen investeerders. Volgens de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, is Fidelity nu van plan om al deze miljoenen investeerders bitcoin (BTC) handelsdiensten te gaan bieden.

$0 naar bitcoin ETF’s, is dat een slecht teken? Expert legt uit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Fidelity en cryptocurrencies

Doordat Fidelity zo enorm groot is heeft het bedrijf natuurlijk een grote invloed op de markt. Al langer is wel bekend dat de vermogensbeheerder erg geïnteresseerd kijkt naar de crypto industrie, maar het aanbieden van bitcoin handelsdiensten zou een nieuwe grote stap in de richting van adoptie zijn.

Mike Novogratz liet gisteren tijdens een conferentie in New York weten dat hij via vertrouwelijke bronnen heeft vernomen dat dit plan van Fidelity niet lang meer op zich zal laten wachten, dat meldt Bloomberg:

“Een vogeltje vertelde me dat Fidelity, een vogeltje in mijn oor, hun retailklanten snel genoeg naar crypto gaat verschuiven. Ik hoop dat dat vogeltje gelijk heeft. Dus we zijn nog steeds bezig aan deze institutionele mars en dat geeft crypto zijn bodem,”

Institutionele adoptie

Niet alleen Novogratz stelt dat Fidelity ambitieuze crypto-plannen heeft. Ook het prestigieuze Wall Street Journal schreef gisteren dat de vermogensbeheerder actief aan het beoordelen is of het een goed idee is om investeerders op hun brokerage platform in bitcoin te laten handelen.

Fidelity reageerde zelf ook op de geruchten. Er werd niets bevestigd, maar het is wel duidelijk uit het bericht op te maken dat Fidelity ook niet ontkent dat zij werken aan het aanbieden van crypto-diensten voor klanten.

“Hoewel we niets nieuws hebben aan te kondigen, blijft de uitbreiding van ons aanbod om bredere toegang tot digitale activa mogelijk te maken een aandachtspunt.”

Voor de zomer was al te lezen dat Fidelity de mogelijkheid wilde gaan bieden voor pensioenspaarders bij de vermogensbeheerder om bitcoin aan hun rekeningen toe te voegen. Het is duidelijk dat Fidelity de crypto industrie wel ziet zitten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie