Ivo Melchers Ivo Melchers
25/10/2022 05:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 05:05

Vermogensbeheerder Fidelity breidt crypto tak verder uit

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Fidelity Investments is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Het bedrijf heeft een totaal van $4,9 biljoen aan activa in beheer en is wereldwijd actief. Fidelity Digital Assets is de tak die zich volledig richt op crypto activa. Een woordvoeder van Fidelity verklaarde op 22 oktober aan Bloomberg dat Fidelity Digital Assets van plan is om nog eens 100 extra mensen in dienst te nemen. Het personeelsbestand zal hiermee worden uitgebreid naar ongeveer 500 aan het einde van het eerste kwartaal in 2023. Fidelity Digital Assets biedt een platform voor grote institutionele partijen voor het beveiligen, handelen en opslaan van digitale activa.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Andere crypto bedrijven ontslaan juist

Eerder kon je lezen dat bedrijven in de cryptocurrency sector juist veel mensen hebben ontslagen. De meeste ontslagen kwamen dan ook voor bij cryptocurrency exchanges. BlockFi, Coinbase, Gemini, Crypto.com, BitMEX en Buenbi zijn enkele voorbeelden waarbij er veel werknemers op straat zijn gezet. De meeste bedrijven hebben het personeelsbestand met zeker 10% verminderd. Crypto.com heeft in totaal meer dan 2.000 mensen ontslagen, wat maar liefst 30%-40% is van alle werknemers. Het afnemende handelsvolume op de crypto markt is natuurlijk een logische verklaring voor alle ontslagrondes bij deze bedrijven. Al deze ontslagen lijken een nieuwe voorraad aan cryptotalent te hebben geopend voor traditionele bedrijven als Fidelity.

Advertentie

Naast bitcoin nu ook ether

Vorige week kon je lezen dat Fidelity naast bitcoin (BTC) ook ether (ETH) gaan aanbieden aan zijn klanten. Investeerder kunnen ook een rendement krijgen op hun ETH als ze ervoor kiezen om deze te staken in het nieuwe proof-of-stake ­model van Ethereum. Daarnaast is het op dit moment bezig om de handel in bitcoin mogelijk te maken voor zijn retail klanten. Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat de vermogensbeheerder pensioenspaarders in staat ging stellen om bitcoin toe te voegen aan hun pensioenrekeningen (401k). Fidelity zet dus vol in op crypto en staat in in de voorhoede van de institutionele adoptie van crypto.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie