Rico Engelbarts
06/05/2019 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2019 09:45

Michael Novogratz is bullish voor bitcoin (BTC) door Trump's beleid

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Michael Novogratz is bullish voor bitcoin (BTC) door Trump's beleid

De CEO van cryptocurrency-bank Galaxy Digital, Michael Novogratz, is zeer bullish voor wat betreft de toekomst van bitcoin (BTC). Zijn bullish verwachtingen baseert hij vooral op het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn vicepresident Mike Pence. Zij zouden lagere rentetarieven willen, iets wat volgens Novogratz bijzonder positief is voor bitcoin.
In een tweet die Novogratz onlangs de wereld instuurde benadrukt hij waarom hij precies bullish is:


Mike Pence zou pleiten voor lagere rentetarieven, iets wat de Federal Reserve moet bepalen. Echter bepaalde de Reserve onlangs om deze tarieven niet aan te passen, tot ongenoegen van Pence:

Ik denk dat het misschien tijd wordt om te overwegen om de rente te verlagen. We zien helemaal geen inflatie in deze economie. We zien dat banen overal in het land worden gecreëerd; dat zou een aanmoediging moeten zijn voor elke Amerikaan en ook voor mensen die ons monetaire beleid voeren.

Het streven van de president en zijn vicepresident om lagere rentetarieven te realiseren zou de bitcoin bulls enorm helpen, aldus Novogratz. In een interview zei hij:

Ga jullie gang met jullie monetaire beleid, lefties. Jullie maken de crypto-bulls alleen maar sterker. En jullie rechtse mensen die voor lagere rentetarieven pleiten zijn ook zo goed als goud voor crypto.

Mike Novogratz is overigens niet de enige die positief is over de toekomst van bitcoin. Analist Peter Brandt zegt te verwachten dat bitcoin na een correctie wel eens richting de $6.500 kan gaan stijgen.
Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie