Wessel Kersting Wessel Kersting
16/06/2022 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2022 19:05

Michael Saylor: “Het Perfecte Moment om BTC te Kopen is Nu”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy koopt weer enorme berg bitcoin, wie bezit nu meeste BTC?

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Michael Saylor, CEO en oprichter van de grootste institutionele investeerder in bitcoin (BTC) MicroStrategy, geeft aan dat zijn bullish visie op bitcoin niet is veranderd ondanks de crash. Hij geef aan dat de beslissing om met zijn bedrijf bitcoin te kopen de beste beslissing is geweest.

MicroStrategy heeft in totaal 129.218 BTC in bezit, met een gemiddelde inkoopprijs van $30.700. Door de daling van de koers heeft het bedrijf een ongerealiseerd verlies geleden van bijna een miljard dollar.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin margin call voor MicroStrategy

Hierdoor kwamen er veel geruchten over het feit dat MicroStrategy mogelijk alles zou moeten verkopen door een margin call, ofwel een bericht dat je positie geliquideerd moet worden door de hoge verliezen.

Toch gaf Saylor aan dat deze geruchten onzin waren, de lening waar het om zou gaan bedraagt $205 miljoen van Silvergate en is slechts een fractie van de totale bitcoin positie. Hij zei dat dit gerucht hem enkel maar extra Twitter volgers gaf.

“Op een balans van meerdere miljarden dollars hebben we slechts een lening van $ 200 miljoen die we moeten onderpanden, en daar hebben we nu 10x meer zekerheid over.” voegde Saylor daar aan toe.

Advertentie

Saylor’s bitcoin strategie

In een interview met CNBC gaf Saylor aan dat MicroStrategy door zal gaan met het kopen van bitcoin voor de huidige koers. Hij is er nog steeds van overtuigd dat BTC een risicovrije store of value is in tien jaar tijd en dat hij zich niet zo bezig wil houden met de kortere termijn.

Daar voegde hij aan toe dat iedereen die bitcoin bezit in vier jaar geen verlies zal hebben op haar positie. Dit komt doordat de vier jaars moving average precies rond de $21.000 hangt en dat het daarom een goede koopmogelijkheid biedt.

Het zal nog maar moeten blijken of Saylor uiteindelijk gelijk zal hebben en de beste bitcoin trade ooit heeft gemaakt, of dat het bedrijf volledig ten onder zal gaan.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie