Robin Hazekamp Robin Hazekamp
24/03/2024 14:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 14:32

MicroStrategy bedacht creatieve manier om meer bitcoin te kopen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy bedacht creatieve manier om meer bitcoin te kopen

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Op dit moment bezit MicroStrategy ongeveer 1% van de totale bitcoin voorraad ter wereld. Als spreker op de 2024 Abundance 360 Summit legt hij uit hoe hij zo ver is gekomen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, deelt inzichten

In een video legt Saylor uit hoe hij aandeelhouders van MicroStrategy heeft aangeboden om hun aandelen terug te kopen tegen een premium prijs. Saylor wist dat hij creatief moest zijn om nog meer bitcoin op de balans te krijgen. De bedoeling was om met een Dutch auction model ongeveer $250 miljoen dollar aan eigen aandelen op te kopen tegen een premium prijs van $140 i.pv. de koers destijds van $122.

Dit bericht kwam uit nadat Saylor voor ongeveer 9.245 bitcoins had gekocht ter waarde van $623 miljoen dollar. Totaal heeft MicroStrategy nu zo’n 214.246 BTC op de balans staan, met een waarde van ongeveer $13.7 miljard dollar op het moment van schrijven.

Advertentie

Aandelenkoers MicroStrategy 180% gestegen dit jaar

MicroStrategy, een bedrijf dat eigenlijk als een proxy voor bitcoin kan worden beschouwd, is dit jaar alleen al met 180% gestegen op de beurs. In 2023 deed het bedrijf ook al goede zaken met een 346% stijging in de genoteerde koers. 

Saylor meldde in een interview met CNBC afgelopen week dat bitcoin goud “zou opeten”. Hij stelde dat steeds meer institutionele investeerders bitcoin zouden gaan toevoegen aan hun portfolio’s omdat het nu officieel verhandelbaar is op de beurzen. Hij is ook bullish op de aankomende halving in april, wat de verkoopdruk zou verminderen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Saylor is enorm positief over bitcoin

“Ik blijf voor altijd de top kopen, bitcoin is de exit strategie,” zei Saylor vorige maand. Bitcoin is sterker dan goud op dit moment, stelt hij.

“Wij geloven dat er geld blijft stromen in dit asset, vooral omdat bitcoin superieur is ten opzichte van andere opties in dezelfde assetklasse, om die reden zien wij geen reden de winnaar te verkopen in ruil voor verliezers.”

Vervolgens verteld hij:

“De prijs van bitcoin zal mee omhoog moeten gaan om de vraag tegemoet te komen”, zegt Saylor. “Dat gaat er nu gebeuren de komende tijd voor deze asset klasse.”

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie