Erik Juffermans Erik Juffermans
10/02/2024 16:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2024 14:59

MicroStrategy op miljarden winst na flinke bitcoin stijging

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Michael Saylor nooit zijn bitcoin zal verkopen

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Je hebt vast wel gehoord over MicroStrategy, het softwarebedrijf van Michael Saylor, dat de afgelopen jaren consequent bitcoin (BTC) heeft gekocht. Het kopen van bitcoin is uitgegroeid tot de primaire strategie van het bedrijf. Maar hoe gaat het eigenlijk met deze bitcoin investeringen? We maken de balans op.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MicroStrategy blijft bitcoin kopen

Vorige maand kondigde MicroStrategy (MSTR) voor de zoveelste keer aan een bitcoin aankoop te hebben voltooid. Het bedrijf kocht 850 BTC met een totale waarde van $37,2 miljoen. Deze aankoop bracht het totale aantal bitcoin van het bedrijf naar 190 duizend BTC. 

Ruim drie jaar geleden, in augustus 2020, kondigde MicroStrategy voor het eerst aan bitcoin te kopen. Sindsdien zijn ze dit blijven doen en is het kopen van bitcoin eigenlijk de centrale strategie geweest van het bedrijf. Naast het kopen van bitcoin is MicroStrategy ook een gerespecteerde naam in de software sector.

Het bedrijf lijkt zich niet heel erg druk te maken om de koers. Zo kocht het bedrijf niet alleen wanneer de BTC koers laag stond, maar ook toen bitcoin in 2021 meer dan $50 duizend waard was. De gemiddelde aankoopprijs van alle aankopen samen staat inclusief de aankoop van vorige maand op $31.464, en daarmee staat de bitcoin positie van het bedrijf flink in het groen.  De totale waarde van de 190 duizend BTC is ruim $9 miljard, 50 procent hoger dan de totale investeringen die het bedrijf in BTC deed. Michael Saylor heeft echter vaak aangegeven geen enkele intentie te hebben om de bitcoin positie te verkopen.

Het MSTR aandeel

Maar ook met de waarde van het bedrijf zelf gaat het goed. Aangezien de waarde van MicroStrategy (MSTR) grotendeels gebaseerd is op de waarde van bitcoin, is ook het MSTR aandeel de afgelopen jaren flink gestegen. Ten tijde van de eerste BTC aankoop in augustus 2020 was de waarde van MSTR ongeveer $140 dollar. 

Tijdens de afgelopen bullmarkt steeg het aandeel zelfs tot een hoogte van ruim $1300. De bearmarkt hakte er echter flink in en het aandeel zakte terug tot $135. De wederopstanding van BTC heeft het aandeel echter goed gedaan. MSTR sloot afgelopen donderdag op een koers van $646. De afgelopen week steeg het aandeel, aangespoord door de stijging van bitcoin, zelfs met bijna 30 procent.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie