Ivo Melchers Ivo Melchers
04/02/2023 20:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2023 20:02

Microstrategy blijft ondanks papieren verlies in bitcoin investeren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: JOCA_PH / Shutterstock.com

MicroStrategy staat binnen de crypto wereld voornamelijk bekend als de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) holder ter wereld. Data van Bitcoin Treasuries laat zien dat het momenteel 132.500 BTC in bezit heeft, wat tegen de huidige bitcoin koers een waarde heeft van ongeveer $3,1 miljard.

Op 28 december deelde Michael Saylor, voormalig CEO, op Twitter dat het Amerikaanse business intelligence- en software bedrijf in de periode tussen 1 november en de kerst zijn holdings met 2.500 BTC had vergroot. Hij liet tevens weten dat het totaal van 132.500 BTC is aangekocht voor $4,03 miljard in totaal, waardoor de gemiddelde prijs uitkomt op $30.397 per BTC.

Bitcoin breekt uit boven de $70.500, gaan we verder stijgen?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Microstrategy blijft BTC kopen

Op 2 februari publiceerde Microstrategy de kwartaalcijfers van het laatste kwartaal van 2022. Dit keer bedroeg het nettoverlies $249,7 miljoen.

Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat het beursgenoteerde bedrijf op 22 december 704 BTC had verkocht voor ongeveer $11,8 miljoen. Het heeft hiermee afgeweken van zijn filosofie om BTC niet te gaan verkopen, maar dit was met een voorbedachte reden. Deze verkoop kon het bedrijf namelijk ten goeden komen in termen van belastingverplichtingen. Het gerealiseerde verlies op deze verkoop bedroeg $34 miljoen.

Over heel 2022 genomen moest het een papieren verlies van $1,3 miljard opschrijven door de bitcoin holdings. Een papieren verlies wordt ook wel een boekhoudkundig verlies genomen en is een ongerealiseerd verlies.

De Chief Financial Officer, Andrew Kang, gaf tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers aan dat het bedrijf ondanks het papieren verlies geen plannen heeft om te stoppen met het investeren in BTC:

‘’We overwegen om extra transacties te doen om te kunnen profiteren van de volatiliteit van de bitcoin koers of andere marktgebeurtenissen die in lijn zijn met onze lange termijn bitcoin-strategie.’’

Advertentie

Microstrategy aandeel stijgt enorm

Ondanks dat de softwaregigant een verlies boekte, hebben veel langetermijnaandeelhouders nog steeds reden om blij te zijn: de aandelen van het bedrijf zijn sinds de jaarwisseling namelijk verdubbeld.

De koers van Microstrategy (MSTR) staat momenteel op $285,45, wat 96,8% hoger is dan op 1 januari. In de afgelopen vijf dagen zijn de aandelen met 11,83% gestegen.

Mede-oprichter Saylor zei tijdens de presentatie dat de meest belangrijke maatstaf voor de prestaties van het aandeel de bitcoin koers is.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie