Ivo Melchers Ivo Melchers
29/12/2022 11:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2022 11:33

Microstrategy verkoopt bitcoin, maar niet waarom je denkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy adquiere $150M en BTC al pagar préstamo a Silvergate

Foto: Billion Photos/Shutterstock

In augustus van dit jaar kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de bekende bitcoin (BTC) bull Michael Saylor aftrad als CEO van MicroStrategy. De Bitcoiner in hart en nieren werd uitvoerend voorzitter met als reden om zich meer op zijn Bitcoin-overtuiging te kunnen focussen. MicroStrategy staat al geruime tijd bekend als het beursgenoteerde bedrijf met de meeste bitcoins in bezit. Sinds augustus 2020 begon het bedrijf met bitcoin kopen en met het aftreden van Saylor als CEO lijkt het bedrijf geen andere weg te zijn ingeslaan.

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Microstrategy verkoopt bitcoin

Microstrategy heeft altijd kenbaar gemaakt dat het een lange termijnstrategie heeft waarin het niet van plan is om bitcoin te gaan verkopen. Echter heeft het beursgenoteerde bedrijf afgeweken van deze filosofie, aangezien het op 22 december 704 BTC voor ongeveer $11,8 miljoen heeft verkocht. Dit schreef het bedrijf vandaag in een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Echter heeft het bedrijf een goede reden om enigszins af te wijken van zijn bitcoin strategie. Deze stap kan het bedrijf namelijk ten goeden komen in termen van belastingverplichtingen, gezien hoeveel waarde BTC heeft verloren.

‘’Microstategy is van plan om de vermogensverliezen die voortvloeien uit deze transactie terug te vorderen van eerdere vermogenswinsten, voor zover dergelijke terugvorderingen beschikbaar zijn onder de momenteel geldende federale inkomstenbelastingwetten, die een belastingvoordeel kunnen opleveren.’’

Advertentie

Bitcoin holdings worden tevens uitgebreid

Twee dagen na het verkopen van bitcoin had het business intelligence- en software bedrijf alweer 810 BTC aangeschaft. Daarnaast heeft het tussen 1 november en 21 december nog eens 2.395 BTC aangeschaft voor een totaalbedrag van $42,8 miljoen.

Michael Saylor liet op Twitter weten dat het bedrijf sinds 1 november zijn holdings met 2.500 BTC heeft vergroot, waardoor het nu een totaal van 132.500 BTC in bezit heeft. Dit aantal is gekocht voor ongeveer $4,03 miljard in totaal, waardoor de gemiddelde aankoopprijs uitkomt op zo’n $30.397 per BTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie