Timo Bult Timo Bult
05/04/2021 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2021 15:30

MicroStrategy koopt weer bitcoin (BTC), koers breekt uit

Nieuws
MicroStrategy koopt weer bitcoin (BTC), koers breekt uit

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

Het is eigenlijk geen nieuws meer als het business intelligence bedrijf MicroStrategy bitcoin (BTC) koopt. Het bedrijf begon in 2020 met in bitcoin investeren en is dit sindsdien consequent blijven doen. Hoeveel bezitten bedrijven die in bitcoin investeerden nu eigenlijk in totaal?

Te beginnen met de recente investering van MicroStrategy. Vandaag tweette de CEO van het bedrijf een aankondiging waarin te lezen valt dat MicroStrategy weer $15 miljoen aan bitcoin heeft gekocht. Hiermee groeide de bitcoin wallet weer met ongeveer 253 bitcoins die voor een gemiddelde bitcoin prijs van $59.339 werden gekocht.

“MicroStrategy heeft ~253 bitcoins extra gekocht voor $15,0 miljoen in cash tegen een gemiddelde prijs van ~$59.339 per bitcoin. Op 4/5/2021 hodl’en we ~ 91.579 bitcoins voor ~$2.226 miljard tegen een gemiddelde prijs van  $24.311 per bitcoin.”

Het bedrijf verstevigt met de nieuwe investering zijn positie als bedrijf met de grootste bitcoin reserves in de wereld. Microstrategy bezit nu dus ongeveer 90.326 bitcoins. De investeringen van het bedrijf zijn hiermee gegroeid van $2,2 miljard naar $5,37 miljard.

Naast MicroStrategy hebben we natuurlijk nog Tesla. De elektrische autofabrikant kocht $1,5 miljard aan bitcoin. Die hebben nu een waarde van $2,5 miljard. Achter Tesla vinden we betalingsbedrijf Square. Dat bedrijf zag zijn investeringen groeien van $220 miljoen naar $472 miljoen.

Dat MicroStrategy zich aan zijn woord houdt en in bitcoin blijft investeren is een goed teken voor de adoptie. Eerder zagen we dat Goldman Sachs overweegt rijke klanten bitcoin aan te bieden als investeringsproduct.

Het goede nieuws draagt waarschijnlijk bij aan de stijgende bitcoin koers. Die brak zojuist uit boven een belangrijke weerstandszone en lijkt hiermee weer de weg richting de $60.000 ingeslagen te hebben. Benieuwd naar wat Michiel van de koers vindt? Bekijk dan hier zijn gratis koersvideo van vanochtend.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie