Erik Juffermans Erik Juffermans
25/09/2023 13:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 13:56

MicroStrategy koopt weer enorme berg bitcoin, wie bezit nu meeste BTC?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy koopt weer enorme berg bitcoin, wie bezit nu meeste BTC?

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Michael Saylor’s MicroStrategy slaat weer toe. Saylor kondigt op 25 september aan dat zijn bedrijf 5.455 bitcoin (BTC) heeft gekocht voor een totale waarde van $147,3 miljoen. Dat komt neer op $27.053 per bitcoin. 

Met deze meest recente aankoop staat de teller voor MicroStrategy inmiddels op 158.245 BTC. De gemiddelde aankoopprijs van de bitcoins staat op $29.582. De totale waarde van deze investering bedraagt $4,68 miljard.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy koopt weer bitcoin

MicroStrategy was in augustus 2020 het eerste beursgenoteerde bedrijf ooit dat investeerde in bitcoin. Enkele maanden later ging de enorme bullrun van 2021 van start.

Saylor is een uitgesproken bitcoin voorstander. Hij meent dat bitcoin de enige waardevolle crypto is. Van alle altcoins is hij geen fan. 

Niet iedereen is blij dat MicroStrategy zoveel BTC inmiddels in handen heeft. Het gaat namelijk enigszins in tegen het principe van Bitcoin en het idee van decentralisatie.

Desondanks zijn er 19,49 miljoen BTC momenteel in omloop. Dat betekent dat MicroStategy ongeveer 0,8% van het totaal bezit.

Wie bezit de meeste bitcoin?

Verbazingwekkend genoeg is MicroStrategy niet de entiteit met de allermeeste bitcoin ter wereld. Onlangs nam analysebedrijf Arkham Intelligence een aantal grote bitcoin adressen onder de loep.

Het bedrijf concludeerde dat de Amerikaanse crypto exchange Coinbase bijna 1 miljoen BTC heeft. Ook Binance en Grayscale hebben enorme berg bitcoins in huis. Voor Binance is dat zo’n 644 duizend BTC en Graycale 627 duizend BTC.

Toch blijft de entiteit met de allermeeste bitcoin wellicht Satoshi Nakamoto, de mysterieuze bedenker van Bitcoin. Hij bezit naar verluidt zelfs 1,1 miljoen BTC, ter waarde van bijna $29 miljard. Het is echter maar de vraag of Satoshi’s bitcoins ooit nog verplaatst zullen worden.

De Amerikaanse overheid is overigens ook een groot bezitter. Door de jaren heen heeft de Amerikaanse overheid namelijk een grote hoeveelheid bitcoin geconfisqueerd. De totale teller staat inmiddels op 205.515 BTC. Dit heeft momenteel een totale waarde van ongeveer $5,3 miljard. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement