Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2021 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2021 07:04

MicroStrategy wil nog meer bitcoin (BTC) kopen, meldt CEO Michael Saylor

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
MicroStrategy wil nog meer bitcoin (BTC) kopen, meldt CEO Michael Saylor

Foto: DCStockPhotography/Shutterstock

MicroStrategy, het beursgenoteerde bedrijf dat vorig jaar meer dan $1 miljard in bitcoin (BTC) investeerde, wil nog meer bitcoin kopen!
Dat blijkt uit een kwartaalrapport van het business intelligence bedrijf, gepubliceerd op 28 januari. In het rapport meldt CEO Michael Saylor dat de beslissing om bitcoin te kopen het bedrijf een “opinieleider” in de cryptocurrency industrie heeft gemaakt:

“Wat onze bitcoin-strategie betreft, heeft onze baanbrekende beslissing om van bitcoin onze primaire schatkistreserve te maken, MicroStrategy tot een opinieleider in de cryptocurrency-markt gemaakt en grote belangstelling voor MicroStrategy als bedrijf gegenereerd.”

Tevens meldt de CEO dat MicroStrategy momenteel verschillende benaderingen onderzoekt om nog meer bitcoin te kopen:

“Met een blik op de toekomst zijn wij van plan om onze bitcoin vast te houden en extra overtollige kasstromen in bitcoin te investeren. Bovendien zullen we verschillende benaderingen onderzoeken om extra bitcoin te verwerven als onderdeel van onze algemene bedrijfsstrategie.”

MicroStrategy investeerde maar liefst $1,125 miljard in bitcoin in 2020. Onlangs kocht het bedrijf weer bitcoin voor $10 miljoen waardoor het bedrijf nu 70.784 BTC in handen heeft ter waarde van zo’n $2,5 miljard. Volgens een recent onderzoek bezitten beursgenoteerde bedrijven nu ongeveer $3,6 miljard aan bitcoin. Saylor zei toen dat de bitcoin koers met een factor 100 of zelfs 1.000 kan stijgen.
Onlangs kondigde MicroStrategy aan dat het bedrijf op 3 en 4 februari een presentatie gaat houden omtrent bitcoin cursussen. MicroStrategy kondigde gisteren aan dat Mike Novogratz, de bekende bitcoin-bull en CEO van Galaxy Digital, ook aanwezig zal zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie