Timo Bult Timo Bult
12/01/2021 18:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2021 18:16

Bitcoin (BTC) als strategie voor bedrijven: MicroStrategy geeft cursus

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) als strategie voor bedrijven: MicroStrategy houdt cursus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het business intelligence-bedrijf MicroStrategy is eigenlijk een beetje het symbool geworden van de institutionele adoptie van bitcoin (BTC). De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, is daarnaast bijna een missionaris. Hij laat zich namelijk vaak positief uit over bitcoin en probeert andere bedrijven ook te overtuigen om in bitcoin te stappen. Begin februari zal Saylor een cursus houden voor bedrijven om meer te leren over wat bitcoin voor hen kan betekenen.
MicroStrategy werd voornamelijk bekend van zijn initiële investering in bitcoin van meer dan $400 miljoen. Die investering kwam eigenlijk een beetje uit de lucht vallen, maar was zeker niet de laatste. In totaal stopte MicroStrategy $1,1 miljard van zijn reserves in bitcoin. Die bitcoins zijn nu $2,4 miljard waard, geen slechte zet dus!
Nu wil Saylor zijn strategie voor dit succes delen met andere bedrijven. In de cursus “Bitcoin for Corporations” zal de CEO op 3 en 4 februari twee presentaties houden:


Op de eerste dag van de cursus gaat Saylor in op hoe en waarom bitcoin een zogenaamde reserve-activa voor de schatkist van een bedrijf kan zijn. Daarnaast wordt gekeken welke dingen de institutionele adoptie van bitcoin op dit moment aandrijven.
Op de tweede dag wordt besproken waar bedrijven kunnen bitcoin kopen. Onder andere de cryptocurrency exchanges Coinbase en Binance zullen op deze dag spreken over dit onderdeel van de bitcoin strategie voor bedrijven.
Het begrijpen van de onderliggende technologie van bitcoin lijkt een van de grote drempels te zijn. Blockchain-technologie maakt bitcoin een harde valuta onder andere door de decentralisatie en transparantie die het met zich meebrengt. Met de wereldeconomie onder grote druk door de pandemie besluiten steeds meer grote investeerders en bedrijven om bitcoin als een veilige haven aan te houden ter bescherming van hun vermogen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie