Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Mike Novogratz: “Bitcoin (BTC) zal de wereld niet gaan veranderen, web 3.0 wel”

Ook al was bitcoin (BTC) de eerste cryptocurrency ooit, het zal volgens Mike Novogratz, CEO van cryptocurrency-bank Galaxy Digital, de wereld niet gaan veranderen. Blockchain-projecten die aan het “web 3.0” werken zullen die potentie wel hebben. Dit zei Novogratz tijdens de Ethereal Summit, georganiseerd door ConsenSys.

Volgens Novogratz heeft bitcoin zich “goed gevestigd als opslag van waarde”. Hij geeft daarnaast aan dat de cryptocurrency zijn doel bereikt heeft en “eigenlijk klaar is” wanneer het aankomt op het worden van een oppotmiddel.

- Advertentie -

Hiermee lijkt bitcoin nu op goud, beide hebben waarde dankzij een sociale constructie. Als het “digitale goud” gaat bitcoin “de wereld niet veranderen”, aldus Novogratz. Het is web 3.0 dat de wereld compleet kan gaan veranderen. Deze revolutie zal netwerken volledig veranderen en ook de manier waarop data wordt behandeld.

Een van deze platformen dat tracht web 3.0 te realiseren is Ethereum. Volgens Novogratz zijn er echter meerdere platformen die meestrijden om de wereld op deze manier te veranderen. Deze platformen en altcoins moeten “zichzelf echter bewijzen” om te kunnen overleven binnen de crypto-sector.

Novogratz staat bekend als een echte bitcoin bull. Hij deed in het verleden vaker prijsvoorspellingen voor bitcoin. Onlangs voorspelde hij dat bitcoin in de komende 18 maanden zijn all-time high (ATH) weer zal bereiken. Op dit moment lijkt bitcoin in ieder geval goed op weg om die voorspelling uit te laten komen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.759,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.797,33 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.840,89 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.890,59 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.759,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.797,33 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.840,89 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.890,59 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...