Rico Engelbarts
10/05/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2019 06:00

Mike Novogratz verwacht verdere stijgingen bitcoin (BTC), Warren Buffett snapt er niets van

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
mike_novogratz_verwacht_verder_stijgingen_bitcoin_BTC_warren_buffet_snapt_er_niets_van

Volgens de CEO van cryptocurrency-bank Digital Capital, Mike Novogratz, kan bitcoin (BTC) het even lastig krijgen nu het de $6.000 is gepasseerd, echter zal het vervolgens als een katapult omhoog schieten. Dit zei de miljardair tijdens een interview met Bloomberg.
Volgens Novogratz is bitcoin tot nu toe de enige cryptocurrency die een echte use case heeft laten zien. De rest van de cryptocurrencies moeten in veel gevallen hun beloftes nog nakomen. Daardoor heeft bitcoin een groot voordeel ten opzichte van de altcoins. Tijdens het interview zei Novogratz verder:

Bitcoin is $100 miljard waard. En het is de sociale constructie eromheen die het $100 miljard waard maakte. Dat is f*cking cool, het is als een self-fulfilling prophecy. Ik voel me vandaag beter over bitcoin dan op welk moment van mijn carrière dan ook.

Het prijsgebied boven de $6.000 zal flink weerstand gaan bieden gezien de historie in deze prijszone. Het is daarom goed mogelijk dat er een kleine, of misschien een grote correctie voor de deur staat. Novogratz verwacht een correctie, echter zal dit ten gevolge zijn van overbought omstandigheden. Het zou volgens hem dus om een relatief kleine correctie gaan waarna de prijs weer omhoog zal schieten.
Hij baseert zijn positieve vooruitzichten vooral op fundamentele factoren. Zo verschijnen er steeds meer handelsplatformen voor institutionele beleggers en zien we steeds meer regulatie binnen de sector. Dit laatste zal het aantal crypto-fraudegevallen flink doen laten dalen. Bovenal overwegen giganten zoals Facebook om een eigen cryptocurrency te lanceren.
Al met al is Novogratz bullish voor wat betreft de toekomst van bitcoin. Echter is niet iedereen het met hem eens. De legendarische miljardair Warren Buffett, 88 jaar oud, ziet er helemaal niets in:

Het doet niets. Het zit daar gewoon. Het is net een zeeschelp of zoiets, en dat is geen investering voor mij.

Ondanks de mening van Buffett heeft bitcoin de afgelopen drie maanden bijzonder goed gepresteerd. En volgens Novogratz zullen we de huidige trend voortgezet zien worden, echter zal dit niet zonder slag of stoot gebeuren.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie