Home Nieuws Bitcoin nieuws Mike Novogratz verwacht verdere stijgingen bitcoin (BTC), Warren Buffett snapt er niets...

Mike Novogratz verwacht verdere stijgingen bitcoin (BTC), Warren Buffett snapt er niets van

- Advertentie -

Volgens de CEO van cryptocurrency-bank Digital Capital, Mike Novogratz, kan bitcoin (BTC) het even lastig krijgen nu het de $6.000 is gepasseerd, echter zal het vervolgens als een katapult omhoog schieten. Dit zei de miljardair tijdens een interview met Bloomberg.

Volgens Novogratz is bitcoin tot nu toe de enige cryptocurrency die een echte use case heeft laten zien. De rest van de cryptocurrencies moeten in veel gevallen hun beloftes nog nakomen. Daardoor heeft bitcoin een groot voordeel ten opzichte van de altcoins. Tijdens het interview zei Novogratz verder:

Bitcoin is $100 miljard waard. En het is de sociale constructie eromheen die het $100 miljard waard maakte. Dat is f*cking cool, het is als een self-fulfilling prophecy. Ik voel me vandaag beter over bitcoin dan op welk moment van mijn carrière dan ook.

Het prijsgebied boven de $6.000 zal flink weerstand gaan bieden gezien de historie in deze prijszone. Het is daarom goed mogelijk dat er een kleine, of misschien een grote correctie voor de deur staat. Novogratz verwacht een correctie, echter zal dit ten gevolge zijn van overbought omstandigheden. Het zou volgens hem dus om een relatief kleine correctie gaan waarna de prijs weer omhoog zal schieten.

Hij baseert zijn positieve vooruitzichten vooral op fundamentele factoren. Zo verschijnen er steeds meer handelsplatformen voor institutionele beleggers en zien we steeds meer regulatie binnen de sector. Dit laatste zal het aantal crypto-fraudegevallen flink doen laten dalen. Bovenal overwegen giganten zoals Facebook om een eigen cryptocurrency te lanceren.

Al met al is Novogratz bullish voor wat betreft de toekomst van bitcoin. Echter is niet iedereen het met hem eens. De legendarische miljardair Warren Buffett, 88 jaar oud, ziet er helemaal niets in:

Het doet niets. Het zit daar gewoon. Het is net een zeeschelp of zoiets, en dat is geen investering voor mij.

Ondanks de mening van Buffett heeft bitcoin de afgelopen drie maanden bijzonder goed gepresteerd. En volgens Novogratz zullen we de huidige trend voortgezet zien worden, echter zal dit niet zonder slag of stoot gebeuren.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...