Roy van Krieken Roy van Krieken
19/11/2022 16:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2022 16:02

Miljardair: Dit kan ervoor zorgen dat BTC naar $250.000 schiet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El sentimiento por Bitcoin recupera su punto más alto en 10 meses

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Bekende durfkapitalist en miljardair Tim Draper heeft onlangs in een interview met Bloomberg uitgelegd wat er volgens hem voor kan gaan zorgen dat de koers van bitcoin (BTC) zal stijgen tot de astronomische hoogte van $250.000, wat een stijging van maar liefst 1.400% zou zijn.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin naar $250k

De koers van de koning der cryptocurrencies zal volgens Draper echt als een raket gaan stijgen op het moment dat je de crypto kan gaan gebruiken voor het betalen van alledaagse goederen. Zodra je je eten, je kleren en je onderdak kan betalen met BTC is het volgens Draper niet gek om te verwachten dat de koers van BTC mooie dingen gaat laten zien.

Dit heeft ook te maken met het feit dat het vooral vrouwen zijn die geld uitgeven in winkels. Draper stelt dat vrouwen verantwoordelijk zijn voor maar liefst 80% van alle uitgaven in de detailhandel. Het moment dat deze groep vrouwen de voordelen van betalen met bitcoin gaan inzien is voor Tim Draper de belangrijkste katalysator voor een reusachtige bitcoin stijging.

Vrouwen en bitcoin

“De reden dat het 250.000 dollar wordt en waarschijnlijk verder, is dat je je eten, je kleding en je onderdak allemaal in Bitcoin kunt kopen. En hier zijn de statistieken die ik ken: vrouwen controleren 80% van de retail uitgaven. En dat is meestal het eten, de kleding en het onderdak. En als vrouwen zich realiseren dat ze korting kunnen krijgen door met Bitcoin te betalen, als winkeliers zich realiseren dat ze hun winst kunnen verdubbelen door Bitcoin te accepteren, zal het vrij snel gaan.”

Of bitcoin ook inderdaad op grote schaal gebruikt gaat worden als betaalmiddel in het dagelijks leven moet uiteraard eerst nog maar eens blijken. Wel bestaat er bijvoorbeeld bovenop het Bitcoin netwerk het zogeheten Lightning Network. Dit is een layer-2 schaaloplossing waarmee het doen van transacties veel makkelijker gemaakt wordt. Het gebruik van dit Lightning Network heeft de afgelopen jaren een substantiële groei laten zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie