Kevin Schijven Kevin Schijven
06/10/2021 17:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2021 17:33

Miljardair George Soros bezit bitcoin (BTC), maar vindt DeFi interessanter

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair George Soros bezit bitcoin (BTC), maar vindt DeFi interessanter

De Soros Fund Management, de zogenaamde family office van miljardair George Soros, heeft in bitcoin (BTC) geïnvesteerd. Dat onthult Dawn Fitzpatrick, CEO van de Soros Fund, in een interview met Bloomberg, gepubliceerd op 5 oktober.

“We hebben wat [bit]coins, niet veel, en de coins zelf zijn minder interessant dan de use cases van DeFi en dat soort dingen.”

Aldus Fitzpatrick, die nu dus eindelijk geruchten uit eind juni bevestigt dat Soros cryptocurrency bezit. Het interview gaat voornamelijk over de huidige geopolitieke situatie, inflatie, olieprijzen, de energiecrisis in Europa en dat de Soros Fund voortaan afziet van investeringen in China.

Over bitcoin zegt Fitzpatrick dat het niet alleen nog maar als een zogenaamde veilige haven wordt gezien, maar dat crypto inmiddels de mainstream heeft bereikt:

“Ik weet niet zeker of bitcoin alleen wordt gezien als een inflatie hedge. Hier denk ik dat het de kloof is overgestoken naar de mainstream. Cryptocurrencies hebben nu een marktkapitalisatie van meer dan $2 biljoen. Er zijn 200 miljoen gebruikers over de hele wereld, dus ik denk dat dit nu mainstream is.”

Fitzpatrick hint nog wel dat het Soros fonds openstaat voor decentralized finance (DeFi) projecten, maar geeft daar vervolgens geen verdere details over vrij. Soros, geboren in 1930 in Hongarije, is naar schatting nog goed voor zo’n $9 miljard nadat hij meer dan $32 miljard had gedoneerd aan de Open Society Foundations (OSF).

Begin 2019 beweerde Alex Jones, de controversiële complottheoreticus, in een interview met radiopresentator Joe Rogan dat Soros hem vroeg om $5 miljoen in bitcoin te investeren. Dat klinkt echter zeer onwaarschijnlijk. Het hele interview met Fitzpatrick van Bloomberg is te zien op YouTube:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie