Roy van Krieken Roy van Krieken
19/07/2022 17:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/07/2022 17:11

Miljardair: ‘Grote kans dat bitcoin waardeloos wordt’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miljardair: ‘Grote kans dat bitcoin waardeloos wordt’

Foto: Mike_O/Shutterstock

De CEO van het handelsplatform Interactive Brokers en miljardair, Thomas Peterffy, liet onlangs in een interview met Forbes weten dat hij niet veel vertrouwen heeft in de toekomst van bitcoin (BTC). De grootste cryptocurrency zal volgens hem waarschijnlijk over een tijdje niets meer waard zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inflatie blijft nog jaren hoog

Volgens Peterffy is de huidige inflatie ook iets waar iedereen maar beter zo snel mogelijk aan gewend kan gaan raken. Hij stelt dat dit fenomeen niet iets is wat op de korte termijn weer verdwenen zal zijn. Hij stelt dat het nog enkele jaren kan duren voordat de inflatie weer enigszins onder controle is.

“Ik denk dat de inflatiedruk nog jaren zal aanhouden, geen maanden, dit is geen kwestie van de korte termijn,”

Peterffy heeft weinig vertrouwen in bitcoin

In januari van dit jaar stelde Peterffy opvallend genoeg nog dat hij het verstandig acht dat investeerders rond de 2% tot 3% van hun portfolio in cryptocurrencies zouden stoppen. Hij lijkt dit standpunt nu drastisch te hebben veranderd. Slechts een paar maanden later verwacht Peterffy dat er een goede kans is dat bitcoin op den duur waardeloos zal zijn. 

“Ik denk dat de kans zeer groot is dat Bitcoin op een gegeven moment waardeloos of, vogelvrij zal worden,” zei Peterffy. Hij denkt dat de federale overheid van de Verenigde Staten kan proberen cryptocurrencies te verbieden omdat ze “financiering bieden voor illegale activiteiten,” evenals het onvermogen van het Amerikaanse ministerie van Financiën om “betalingen te controleren of bij te houden en belastingen te innen.”

Hij erkent echter ook dat er een kans bestaat dat bitcoin wel erg waardevol kan worden in de toekomst. Om die reden behoudt hij ook nog wat bitcoin in zijn portfolio en is hij zelfs bereid om bij te kopen indien de prijs van bitcoin tot $12.000 zal zakken. Hoewel Peterffy dus erg pessimistisch is, wil dat niet zeggen dat hij totaal anti-crypto is.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie