Home Nieuws Bitcoin nieuws Miljardair Mike Novogratz: ‘Het is genoeg zo, Bitcoin core is BTC’

Miljardair Mike Novogratz: ‘Het is genoeg zo, Bitcoin core is BTC’

Genoeg zo.

Dat is de boodschap die miljardair Mike Novogratz had voor het @Bitcoin Twitter-account, wiens beheerder de laatste tijd op de ‘Bitcoin Cash is Bitcoin’-trein is gesprongen.

Reagerend op een bericht waarin werd beweerd dat Bitcoin Cash de “oudste cryptocurrency” is en dat BTC “een experimentele valuta” is welke in essentie twee jaar oud is, berichtte Novogratz terug dat “Bitcoin core BTC is”.

De voormalige Fortress-partner, die onlangs $250 miljoen opbracht voor de oprichting van de in Canada gevestigde cryptocurrency investeringsbank Galaxy Digital, voerde verder aan dat Bitcoin gelijk is aan goud, een waardemiddel dat vrijwel nooit wordt gebruikt voor betalingen in de moderne wereld.

Novogratz deed de volgende uitspraak:

Wanneer heb je voor het laatst iets gekocht met goud? Niemand doet dat. Het is gewoon een ‘store of value’.

- Advertentie -

Onlangs heeft de website Bitcoin.com van Roger Ver olie op het vuur gegooid door de ‘Block Explorer’ te wijzigen en daarmee BCH te vermelden als “Bitcoin” en BTC als “Bitcoin Core”.

Dit leidde tot een enorme terugslag van critici van Bitcoin Cash – waarvan velen spottend verwijzen naar Bitcoin Cash als “Bcash”. De ophef bij critici leidde uiteindelijk tot de lancering van een campagne om een ​​rechtszaak tegen Ver te starten. Dit initiatief bleek echter van korte duur te zijn, aangezien het fonds er niet in slaagde genoeg donaties te verzamelen om de campagne van de grond te krijgen.

Toch was het in één opzicht blijkbaar succesvol, aangezien Bitcoin.com de wijziging die het bij zijn blockverkenner had doorgevoerd, stilletjes had omgekeerd.

Ondertussen heeft CoinMarketCap (CMC), verreweg de meest populaire website voor het volgen van prijzen voor cryptocurrency, een link naar Bitcoin.com verwijderd van de coinpagina van Bitcoin. Eerder was de website, samen met door Satoshi opgerichte Bitcoin.org, als een quasi-officiële bron vermeld op CMC.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.170,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.228,29 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.232,00 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.243,58 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.