Rico Engelbarts
08/05/2018 11:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2018 11:57

Miljardair Mike Novogratz: ‘Het is genoeg zo, Bitcoin core is BTC’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
miljardair_mike_novogratz_bitcoin_core_is_btc

Genoeg zo.

Dat is de boodschap die miljardair Mike Novogratz had voor het @Bitcoin Twitter-account, wiens beheerder de laatste tijd op de ‘Bitcoin Cash is Bitcoin’-trein is gesprongen.

Reagerend op een bericht waarin werd beweerd dat Bitcoin Cash de “oudste cryptocurrency” is en dat BTC “een experimentele valuta” is welke in essentie twee jaar oud is, berichtte Novogratz terug dat “Bitcoin core BTC is”.

De voormalige Fortress-partner, die onlangs $250 miljoen opbracht voor de oprichting van de in Canada gevestigde cryptocurrency investeringsbank Galaxy Digital, voerde verder aan dat Bitcoin gelijk is aan goud, een waardemiddel dat vrijwel nooit wordt gebruikt voor betalingen in de moderne wereld.
Novogratz deed de volgende uitspraak:

Wanneer heb je voor het laatst iets gekocht met goud? Niemand doet dat. Het is gewoon een ‘store of value’.

Onlangs heeft de website Bitcoin.com van Roger Ver olie op het vuur gegooid door de ‘Block Explorer’ te wijzigen en daarmee BCH te vermelden als “Bitcoin” en BTC als “Bitcoin Core”.

Dit leidde tot een enorme terugslag van critici van Bitcoin Cash – waarvan velen spottend verwijzen naar Bitcoin Cash als “Bcash”. De ophef bij critici leidde uiteindelijk tot de lancering van een campagne om een ​​rechtszaak tegen Ver te starten. Dit initiatief bleek echter van korte duur te zijn, aangezien het fonds er niet in slaagde genoeg donaties te verzamelen om de campagne van de grond te krijgen.

Toch was het in één opzicht blijkbaar succesvol, aangezien Bitcoin.com de wijziging die het bij zijn blockverkenner had doorgevoerd, stilletjes had omgekeerd.

Ondertussen heeft CoinMarketCap (CMC), verreweg de meest populaire website voor het volgen van prijzen voor cryptocurrency, een link naar Bitcoin.com verwijderd van de coinpagina van Bitcoin. Eerder was de website, samen met door Satoshi opgerichte Bitcoin.org, als een quasi-officiële bron vermeld op CMC.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie