Rico Engelbarts
26/10/2018 15:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:56

Mogelijke doorbraak voor Bitcoin?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_(BTC)_viert_verjaardag_met_Proof_of_Keys_day_Not_your_keys,_not_your_coins

De afgelopen twee weken is de prijs van Bitcoin (BTC) vrijwel stabiel gebleven. De koers bleef hierbij tussen de $6.300 en $6.500 zonder enige noemenswaardige bewegingen die een breakout teweeg zouden kunnen brengen.
mogelijke_doorbraak_voor_bitcoin_grafiek
In de afgelopen 24 uur is het volume aan verhandelde BTC ook met meer dan 10% gedaald, van $3,5 miljard naar $3,1 miljard. Dit is niet zeer verrassend; in tijden van stabiliteit en lage volatiliteit wenden investeerders zich vaak af van risicovolle handelsactiviteiten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mogelijke doorbraak

Echter laat prominent crypto analyst Peter Brandt weten dat de BTC-trend over de afgelopen dagen een typisch voorbeeld is van een zogenaamde “Wyckoff hinge”. Dit toont aan dat de huidige markt gedomineerd wordt door kopers in plaats van verkopers, zoals veelal het geval was het afgelopen jaar.
De Wyckoff hinge zou voorspellen dat er binnenkort een plotselinge stijging naar de $6.800 tot $7.000 zou plaatsvinden. Hiervoor zou dus een koersstijging door het $6.800 resistance level moeten plaatsvinden.
Toch lijkt zo’n doorbraak op de korte termijn steeds onwaarschijnlijker, voornamelijk in verband met het huidige lage handelsvolume en investeringsactiviteit. Zoals aangegeven bevindt de cryptocurrency zich de afgelopen maanden (sinds begin augustus) in een periode van erg lage volatiliteit.

Advertentie

China

In de afgelopen maanden heeft de Chinese overheid hard opgetreden tegen cryptocurrencies. Zo heeft de overheid het verhandelen van crypto transacties middels betalings-gigant Alipay verboden.
Echter liet CnLedger weten dat een lokale rechter een uitspraak heeft gedaan die voordelig uitvalt voor Bitcoin:

De uitspraak stelt vast dat de Chinese wetgeving geen verbod hanteert omtrent het bezitten en overdragen van Bitcoin, wat dus door de wetgeving beschermd moet worden vanwege haar [Bitcoin] eigendomsstatus en economische waarde.

Hoewel dit vooralsnog weinig impact zal hebben op het legaal investeren in BTC, is het dus wettelijk gezien wel mogelijk om crypto via een over-the-counter (OTC) transactie te kopen en te bezitten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie