Home Nieuws Bitcoin nieuws Mogelijke doorbraak voor Bitcoin?

Mogelijke doorbraak voor Bitcoin?

De afgelopen twee weken is de prijs van Bitcoin (BTC) vrijwel stabiel gebleven. De koers bleef hierbij tussen de $6.300 en $6.500 zonder enige noemenswaardige bewegingen die een breakout teweeg zouden kunnen brengen.

mogelijke_doorbraak_voor_bitcoin_grafiek

- Advertentie -

In de afgelopen 24 uur is het volume aan verhandelde BTC ook met meer dan 10% gedaald, van $3,5 miljard naar $3,1 miljard. Dit is niet zeer verrassend; in tijden van stabiliteit en lage volatiliteit wenden investeerders zich vaak af van risicovolle handelsactiviteiten.

Mogelijke doorbraak

Echter laat prominent crypto analyst Peter Brandt weten dat de BTC-trend over de afgelopen dagen een typisch voorbeeld is van een zogenaamde “Wyckoff hinge”. Dit toont aan dat de huidige markt gedomineerd wordt door kopers in plaats van verkopers, zoals veelal het geval was het afgelopen jaar.

De Wyckoff hinge zou voorspellen dat er binnenkort een plotselinge stijging naar de $6.800 tot $7.000 zou plaatsvinden. Hiervoor zou dus een koersstijging door het $6.800 resistance level moeten plaatsvinden.

Toch lijkt zo’n doorbraak op de korte termijn steeds onwaarschijnlijker, voornamelijk in verband met het huidige lage handelsvolume en investeringsactiviteit. Zoals aangegeven bevindt de cryptocurrency zich de afgelopen maanden (sinds begin augustus) in een periode van erg lage volatiliteit.

China

In de afgelopen maanden heeft de Chinese overheid hard opgetreden tegen cryptocurrencies. Zo heeft de overheid het verhandelen van crypto transacties middels betalings-gigant Alipay verboden.

Echter liet CnLedger weten dat een lokale rechter een uitspraak heeft gedaan die voordelig uitvalt voor Bitcoin:

De uitspraak stelt vast dat de Chinese wetgeving geen verbod hanteert omtrent het bezitten en overdragen van Bitcoin, wat dus door de wetgeving beschermd moet worden vanwege haar [Bitcoin] eigendomsstatus en economische waarde.

Hoewel dit vooralsnog weinig impact zal hebben op het legaal investeren in BTC, is het dus wettelijk gezien wel mogelijk om crypto via een over-the-counter (OTC) transactie te kopen en te bezitten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.159,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.165,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.172,81 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.