Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

China blokkeert crypto-transacties op WeChat & AliPay

WeChat, een Chinese mobiele betaling en chat-app, en rivaal AliPay, tevens een Chinese mobiele betaling- en chat-app, hebben tegelijkertijd aangekondigd dat zij alle transacties in cryptocurrency op hun platformen zullen blokkeren.

In een persbericht op 24 augustus verklaarde Tencent, eigenaar van WeChat, dat alle transacties in cryptocurrency op hun sociale mediaplatform worden verboden. Zij gaan geen enkele activiteit tolereren die verbonden is met een crypto-gerelateerd bedrijf. Daarbovenop heeft Tencent aangekondigd een risicomodel op te hebben gezet dat alle transacties in digitale valuta monitort en vervolgens rapporteert.

- Advertentie -

WeChat had onlangs al melding gemaakt van een aantal gebruikers dat verbonden zou zijn met de promotie van initial coin offerings (ICO’s). Deze gebruikers heeft WeChat vervolgens verbannen van het platform:

Tencent doet een beroep op haar gebruikers om de risico’s van investeren, die gewoonlijk met ICO’s en cryptocurrency-exchanges samenhangen, te begrijpen. Wij verwachten dat wij gebruikers bewust kunnen maken middels risicopreventie en wij gaan actief samenwerken met de overheid om financiële en sociale stabiliteit te handhaven.

Ant Financial, onderdeel van de Alibaba Group en eigenaar van AliPay, verklaarde een dergelijke houding tegen het Chinese CNBeta. Zij leggen uit dat zij actief zijn in het monitoren van haar over-the-counter (OTC) service, omdat zij zich zorgen maken dat de dienst gebruikt wordt voor handel in cryptocurrency, voornamelijk in Bitcoin. Het bedrijf geeft aan dat zij alle accounts gaan blokkeren die de Chinese Bitcoin-wet overtreden.

Wij zullen resoluut diensten weigeren aan verkopers die zich inlaten met cryptocurrency. AliPay heeft zich altijd gehouden aan het principe geen diensten te bieden voor transacties in cryptocurrency. Wij gaan de OTC-handel dagelijks op de voet volgen. Zodra wij verdachte crypto-transacties tegenkomen, nemen wij onmiddellijk de gepaste maatregel: het opschorten van alle transactiediensten voor AliPay-accounts die gebruikt worden door bedrijven in crypto-gerelateerde transacties.

De Chinese overheid is al een tijdje bezig om de crypto-markt hard aan te pakken. In 2017 verbood de centrale bank alle ICO’s. Vorige week verbood de Chinese overheid toegang tot buitenlandse exchanges zoals Binance, Hubo en BitFinex. Tevens heeft de overheid vorige week een verklaring afgegeven waarin zij illegale fundraisers in crypto afkeuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.679,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.652,20 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.710,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.715,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.771,80 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.679,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.652,20 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.710,80 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.715,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.771,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...