Ivo Melchers Ivo Melchers
30/10/2023 11:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2023 10:06

Momentum dendert voort: bitcoin giganten slaan massaal in

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Momentum dendert voort: bitcoin giganten slaan massaal in

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De grote spelers uit het Bitcoin (BTC) ecosysteem hebben in de afgelopen week agressief geaccumuleerd. Het lijkt erop dat de grootbezitters, net als de rest van de markt, steeds meer vertrouwen krijgen in de komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin.

Crypto Ontbijt: grote bank investeert in bitcoin ETF’s & meer
Crypto Ontbijt: grote bank investeert in bitcoin ETF’s & meer

BTC whales accumuleren

Het nieuws komt in navolging op het eerdere bericht dat het aantal transacties op het Bitcoin netwerk van boven de 100.000 dollar was gestegen tot het hoogste punt van dit jaar. Nu liet de bekende analist Ali Martinez op 28 oktober op X weten dat whales maar liefst 30.000 BTC hebben gekocht in de 5 voorafgaande dagen

Tegen de huidige BTC koers draagt deze totale stapel een waarde van 1,027 miljard dollar. De sterke opleving in het koopgedrag werd op 23 oktober in gang gezet. Dit was tevens de dag dat bitcoin een nieuwe jaarlijkse piek van zo’n 35.300 dollar bereikte.

Om precies te zijn heeft het hier betrekking op de wallets met tussen de 10.000 en 100.000 BTC in bezit. In totaal hebben deze reusachtige bezitters nu 2,3 miljoen BTC in handen. Dit vertegenwoordigt ongeveer 11,8 procent van het huidige circulerende BTC-aanbod.

Met hun reusachtige bezit zijn whales een belangrijke schakel binnen het ecosysteem van Bitcoin. Hun koop- en verkoopgedrag kan tevens een grote impact hebben op de bitcoin prijs. Dat de whales nu in grote mate hun posities uitbreiden, is dan ook een erg bullish signaal.

Groeiend vertrouwen in bitcoin beursfonds

Zoals gezegd lijkt de anticipatie van een bitcoin spot-ETF de drijfveer te zijn achter de koopwoede van de whales. Een mogelijke goedkeuring van een bitcoin beursfonds zou tot een grote stroom van institutioneel geld kunnen leiden. Het vertrouwen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk een op spot gebaseerde ETF zal goedkeuren is nog nooit zo hoog geweest als nu.

Dit heeft te maken met het feit dat BlackRock zich aan het prepareren is op goed nieuws vanuit de SEC. Experts hebben echter gezegd dat de voorbereidende ontwikkelingen van BlackRock volledig losstaan van het definitieve besluit van de toezichthouder.

Desalniettemin lijken de whales zich nu ook voor te bereiden op een mogelijke lancering van een dergelijk beursfonds. Vóór 10 januari zullen we in ieder geval een eindoordeel voorgeschoteld krijgen voor de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Vervolgens staat voor halverwege maart de laatste deadlines van de reeks aanvragen van onder andere BlackRock en Fidelity op de agenda.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie