Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
29/10/2023 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2023 11:24

Aantal Bitcoin transacties boven de $100.000 schiet omhoog

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-prijsactie-stijging-whales

Foto: Shutterstock/oatawa

Afgelopen dagen bleef Bitcoin (BTC) zich zijwaarts bewegen rond een waardering van $34.000. De stagnatie wil niet zeggen dat er niet wordt gehandeld in de digitale munt. In tegendeel wordt er juist een toename waargenomen van het aantal transacties die de $100.000 overschrijden, wat wijst op verhoogde institutionele interesse.

Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen

Bitcoin whales terug van weggeweest

Volgens data van blockchain analyse platform IntoTheBlock waren er op 24 oktober in totaal 23.400 transacties geregistreerd die boven de grens van een ton uitkwamen, een jaarlijks hoogtepunt. Analisten van J.P. Morgan wezen ook al naar een toename van institutionele investeringen als drijvende krachten achter deze heropleving.

Deze toegenomen activiteit lijkt sterk samen te hangen met de anticipatie op de langverwachte Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Met de betrokkenheid van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock en Grayscale, wint de digitale valuta aan betrouwbaarheid onder institutionele investeerders. Met de betrokkenheid van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock en Grayscale, wint de digitale valuta aan betrouwbaarheid onder institutionele investeerders.

Gegevens tonen ook een opvallende toename in bitcoin futures contracten en een hoge vraag zichtbaar in de Bitcoin blockchain, wat duidt op aanzienlijke betrokkenheid van grote investeerders, in tegenstelling tot eerdere marktbewegingen die voornamelijk werden gedreven door retail-investeerders.

Desondanks blijft het huidige aantal grote transacties aanzienlijk onder het recordniveau van 2017 toen BTC voor ongeveer $17.000 handelde. Toentertijd waren er meer dan 345.000 transacties boven de honderdduizend dollar geregistreerd.

Advertentie

BTC adoptie vanuit de Nederlandse politiek

Mocht de lancering van een ETF een feit zijn, zijn de verwachtingen hoog gespannen. De koersvoorspellingen lopen uiteen van prijs van $40.000 in de korte termijn tot een verwachte waardering van $125.000 eind 2024. Wat ook enorm zou helpen voor de waarde van BTC is adoptie vanuit de politiek. Toevallig is er in Nederland een partij, genaamd Belang van Nederland (BVNL), die voorstelt om Bitcoin als legaal betaalmiddel te accepteren.

Dit radicale voorstel lijkt een streven naar financiële innovatie en privacy te reflecteren, waarbij de partij de komst van een digitale euro of Central Bank Digital Currency (CBDC) afwijst. BVNL’s standpunt, dat het legaliseren van Bitcoin bevorderlijk zou zijn voor financiële privacy en vrijheid, breekt met de stilte in Nederland over deze facet van de cryptocurrency wereld.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie