Simon Bosch Simon Bosch
28/10/2023 08:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2023 12:19

Bankreus JPMorgan ziet bewijs dat grote spelers bitcoin lieten stijgen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bankreus JPMorgan ziet bewijs dat grote spelers bitcoin lieten stijgen

Foto: Lewis Tse/Shutterstock

Vorige maand keek de hele crypto-markt angstig naar de bitcoin koers, die even tot ver onder 25.000 dollar leek te gaan dalen. Maar vlak hierna ontstond er opeens de hoop dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tóch de aanvragen voor de bitcoin spot beursfondsen (ETF’s) goed zou keuren. De grootste bank ter wereld concludeert dat institutionele investeerders een belangrijke oorzaak voor de enorme stijging zijn geweest.

Bitcoin transactiekosten crashen hard na bizarre halving piek
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

“Bitcoin vraag komt van grote investeerders”

Sinds de bodem halverwege september is bitcoins koers al met 40% gestegen, en alleen deze week al met ongeveer 17%. Daarmee is het één van de best presterende coins in de markt. Ook de bitcoin dominance is hierdoor gestegen tot zo’n 54%, het hoogste niveau sinds april van 2021.

Volgens J.P Morgan is er meer reden tot optimisme dan alleen de spot-ETF’s. CoinDesk heeft een rapport van de Amerikaanse investeringsbank ingelezen, waarin het constateert dat sommige institutionele handelaren tijdens deze stijging ook ook bitcoin kochten.

J.P. Morgan-hoofdanalist Nikolaos Panigirtzoglou schreef volgens CoinDesk dat de bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) opeens enorm populair waren. Het aantal uitstaande contracten steeg tot een niveau dat we sinds augustus van 2022 niet meer hebben gezien, wat nog vóór het instorten van FTX was. Volgens analisten ging het zelfs om een record.

Tegelijkertijd bleef de vraag naar ethereum (ETH) futures volgens de bank erg laag. Dit weerspiegelt de gebrekkige interesse in ethereum-beursfondsen, die eerder deze maand voor het eerst op de Amerikaanse beurs te vinden waren.

Advertentie

On-chain bitcoin data ook gunstig

Ook op de Bitcoin-blockchain is de hoge vraag zichtbaar, merkt de grootste investeringsbank ter wereld op. Walletadressen met veel bitcoins noteerden grote inflows, wat suggereert dat grote (institutionele) investeerders veel hebben geïnvesteerd. In voorgaande kwartalen zou de vraag juist zijn gedreven door retail-investeerders.

Verder was deze week juist niet zo gunstig voor veel belangrijke aandelen op de Amerikaanse beurs. Over het algemeen zijn veel aandelen positief gecorreleerd met bitcoin, maar eerder deze week kelderden aandelen juist terwijl bitcoin enorm in waarde steeg.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie