Roy van Krieken Roy van Krieken
05/10/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:46

Ethereum ETF’s presteren slecht; tijd om terug te keren naar bitcoin?

Ethereum-ETH
Nieuws

Foto: NESPIX/Shutterstock

Crypto-analisten kijken al een tijdje vol verwachting uit naar de lancering van de Ethereum (ETH) future exchange-traded funds (ETF’s). Maar nu deze fondsen gelanceerd zijn, vragen sommigen zich af of het enthousiasme wel terecht was. De prestaties van de ETF’s vallen namelijk behoorlijk tegen.

Positief voor Bitcoin? Huizenmarkt VS op rand van crash
Positief voor Bitcoin? Huizenmarkt VS op rand van crash

Analisten adviseren: “Keer terug naar BTC”

Analisten van groot crypto analyse-bureau K33, Anders Helseth en Vetle Lunde, waren duidelijk in een recent marktrapport: het is tijd om ethereum even te laten voor wat het is en terug te keren naar bitcoin (BTC). De handelsvolumes van de nieuwe Ether futures ETF’s bleven namelijk ver achter bij de verwachtingen. Op hun eerste handelsdag vertegenwoordigden ze slechts 0,2% van wat de allereerste Bitcoin futures ETF in oktober 2021 opbracht op diens eerste handelsdag.

De lancering van negen Ethereum futures ETF’s deze week heeft veel speculanten die er al meer dan een jaar naar uitkeken dus flink teleurgesteld. Deze ETF’s, gelanceerd door investeringsmaatschappijen als ProShares, VanEck en Bitwise, trokken bij hun introductie op 2 oktober slechts iets minder dan $2 miljoen aan, veel minder dan gehoopt, dat meldt Bloomberg.

Hoewel niet veel analisten en beleggers verwachtte dat de Ether futures ETF’s de bitcoin futures ETF’s in handelsvolume zouden evenaren, kwam de daadwerkelijke prestatie toch als een teleurstelling. Het zorgde er zelfs voor dat Lunde zijn eerdere advies aan beleggers om de allocatie in ETH te verhogen introk.

Advertentie

Geen grote institutionele trek in ETH

Vetle Lunde benadrukte dat de lancering van de ether futures beursfondsen een belangrijke les levert. Namelijk: “Gemakkelijkere toegang tot crypto-investeringen voor traditionele beleggers zal alleen koopdruk creëren als er significante, nog niet bevredigde vraag bestaat.” Volgens hem is dit op dit moment niet het geval voor ethereum.

Echter, bitcoin heeft potentieel juist een goedgekeurde spot ETF in het vooruitzicht, evenals de langverwachte halving, die gepland staat voor medio april 2024. Hieruit concludeerde Lunde: “De zwaartekracht in crypto ligt voorlopig bij BTC, met een veelbelovende horizon in het verschiet, wat nog steeds pleit voor agressieve accumulatie.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie