Simon Bosch Simon Bosch
24/10/2023 21:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2023 17:33

Grote investeerders drukken bitcoin beursproduct naar nieuw record

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grote investeerders drukken bitcoin beursproduct naar nieuw record

Foto: Shutterstock/Photo_Land

Even was de crypto-markt ervan overtuigd dat bitcoin (BTC) nog veel verder ging dalen, maar vooralsnog is dat niet gebeurd. Integendeel zelfs, door het plotselinge optimisme omtrent crypto-beursfondsen heeft de interesse een nieuw record bereikt.

Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten

Interesse bitcoin gigantisch

Dat blijkt uit data van CoinGlass. Open interest, oftewel het totale aantal uitstaande posities, bereikte voor bitcoin op dinsdag voor het eerst 100.000 BTC op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers op 34.400 Amerikaanse dollar, het aantal contracten is dus ruim 34 miljard dollar waard.

Dit gebeurde te midden van alle hype rondom spot-ETF’s voor de coin. Het feit dat BlackRock al een beurssymbool heeft gekregen voor zijn spot-ETF in spé zal vermoedelijk de doorslaggevende factor zijn geweest voor het recordbedrag. De euforie is al een tijdje gaande, vorige week bereikte het zoekvolume op ‘spot bitcoin ETF’ op Google een record.

Het optimisme was vorige week ook te merken bij bestaande beursgenoteerde fondsen, voor de vierde week op rij trokken zij veel geld aan. Bitcoin is al een tijdje één van de weinige cryptocurrencies met klaarblijkelijk serieuze interesse.

Op de CME zullen vooral grote handelaren handelen. De futurescontracten die de CME aanbiedt hebben namelijk elk 5 BTC als onderliggende waarde. Een deel van een futurescontract verhandelen kan niet, je hebt bij de huidige koers dus minimaal 172.000 dollar nodig om één contract te kunnen kopen.

Advertentie

Marktaandeel crypto exchange Binance krimpt verder

Volgens K33 Research-analist Vetle Lunde is het open interest op maandag gegroeid met maar liefst 4.380 BTC. Die groei hebben we sinds afgelopen juni niet gezien. Toen werd bekend dat BlackRock een aanvraag voor een spot-ETF had gedaan.

Toch is de CME nog steeds niet de grootste beurs voor bitcoin-futurescontracten. Dat is namelijk Binance, die 29% van de markt in handen heeft. De CME is goed voor 25% van alle uitstaande contracten. Rond april had Binance rond de 40% van de BTC-futuresmarkt in handen.

Met Binance gaat het momenteel niet zo goed, de cryptobeurs heeft onder andere veel last van de afwijzende houding van veel overheden. De rechtszaak die de SEC heeft aangespannen loopt nog steeds, wat een belangrijke reden zal zijn geweest waarom Binance’ marktaandeel in het algemeen flink is gekrompen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Advertentie