Simon Bosch Simon Bosch
24/10/2023 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2023 17:52

Bitcoin ETF zorgt ook bij grote investeerders voor optimisme

Solana-SOL Bitcoin-BTC Ethereum-ETH more-coins-icon
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin ETF zorgt ook bij grote investeerders voor optimisme

Foto: nyker/Shutterstock

Aan het begin van elke week zet crypto-beursfondsaanbieder CoinShares uiteen in welke richting het geld van en naar deze fondsen stroomt. Veel koersen zijn vorige week enorm gestegen, en het optimisme was ook duidelijk te zien bij de gemeten beursfondsen.

Simpel uitgelegd: Crypto traden met hefboom op Bybit (Powered by SATOS)
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Bitcoin ETF optimisme drijft groei

In het onderzoeksrapport van deze week verklaart CoinShares dat crypto-fondsen vorige week met 66 miljoen is gegroeid. Dat is een stuk meer dan twee weken geleden, toen wisten de fondsen nog maar net te blijven groeien. Alleen de groei van begin deze maand was noemenswaardiger, toen stroomde namelijk 80 miljoen dollar de fondsen binnen.

Het bedrijf vermoedt dat het optimisme omtrent bitcoin spot-ETF’s de belangrijkste oorzaak is. Afgelopen week ging het nieuws dat BlackRocks ETF-aanvraag is goedgekeurd, alhoewel dit later nepnieuws bleek te zijn. Maar toen Grayscale zijn aanvraag voor een spot-ETF opnieuw indiende steeg de koers opnieuw, waardoor de totale stijging alsnog op meer dan 10% in één week uitkwam. Het was de grootste stijging in maanden, en dat is ook te zien aan de inflows.

Advertentie

Ook Solana fondsen groeien opnieuw hard

Het hoopvolle sentiment was voorspoedig voor veel cryptocurrencies, maar zoals meestal ging het merendeel van het geld naar bitcoin (BTC) – om precies te zijn 55,3 miljoen dollar. Tegelijkertijd groeiden fondsen die short zijn op bitcoin en dus hopen op een dalende prijs gegroeid met 1,5 miljoen dollar. Dat suggereert dat er nog enige onzekerheid in de markt is.

Verder is er één andere coin die opnieuw met kop en schouders boven alle andere uitsteekt; solana (SOL). Deze altcoin groeide namelijk met 15,5 miljoen dollar. Geen enkele andere altcoin is dit jaar zo hard gegroeid, sinds begin dit jaar is het totale bedrag dat solana-fondsen beheren met 47% gegroeid. Toch gaat het in totaal nog om een bescheiden bedrag, deze beursfondsen hebben namelijk maar 74 miljoen dollar aan SOL onder beheer.

Solana staat in schril contrast met veel andere altcoins. De eerstvolgende activa in de lijst die is gegroeid is binance coin (BNB), maar de groei bleef bij slechts 200.000 dollar. Ondertussen zag ethereum (ETH) een krimp van een enorme 7,4 miljoen dollar. Sinds begin dit jaar zijn ETH-fondsen al met netto 119 miljoen dollar gekrompen. Twee weken geleden krompen deze fondsen in totaal ook met 7,4 miljoen dollar, en vorige week betrof de krimp 10 miljoen dollar. Al met al is het beeld positief, maar wel vrij geconcentreerd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie