Rico Engelbarts
12/11/2018 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2018 18:01

Museum in Ohio accepteert Bitcoin (BTC) als betaling

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
museum_in_ohio_accepteert_Bitcoin_BTC_als_betaling

Ook al is er dit jaar niet echt sprake geweest van een grote toename van bedrijven of instanties die betalingen in cryptocurrency accepteren, mede door het gebrek aan betrouwbare regelgeving, zijn er af een toe toch instellingen die aankondigen betalingen in Bitcoin (BTC) te accepteren. Zo meldde een museum in Cleveland, Ohio dat bezoekers vanaf morgen, 13 november, met de dominante cryptocurrency kunnen betalen.
Het Great Lakes Science Center, een groot wetenschapsmuseum en onderwijsfaciliteit heeft besloten om crypto te accepteren om de groei van het lokale blockchain-ecosysteem te vergemakkelijken. Ook speelt het museum in op de aanstaande Blockland Solutions Conference, die begin december plaatsvindt in Cleveland. Karen Ellenbogen, CEO van de instelling, zegt daarover het volgende:

Er is een hoop opwinding rondom de conferentie. Het accepteren van Bitcoin is slechts een klein deel van het momentum om een blockchain-ecosysteem te laten groeien in Cleveland. Vorig jaar lanceerden we onze mobiele app voor bezoekers en nu kunnen ze hun telefoon gebruiken om hun toegang te betalen met behulp van Bitcoin.

Het museum, dat Bitpay (een van de grootste crypto-betalingsverwerkers) zal gebruiken bij de crypto-betalingen, is het derde Amerikaanse museum dat crypto accepteert als betaalmethode. Eerder gingen het Museum of the Coastal Bend in Texas en het St. Petersburg Museum of History in Florida haar voor. Eerstgenoemde deed dat reeds in 2013 en destijds sprak de woordvoerder van dat museum zijn zorgen uit over of bezoekers ook echt gebruik zouden maken van de mogelijkheid met BTC te betalen:

Ik moet toegeven dat ik sceptisch ben dat iemand ons zal bezoeken en met BTC zal betalen. Maar het kost ons niets om het te proberen en het is best gaaf om te zeggen dat we de eerste zijn. Ook bepalen bezoekers zelf wat ze over hebben voor toegang tot het museum, voor het geval iemand zich afvroeg hoeveel van zijn of haar zuurverdiende BTC ze hier zou moeten uitgeven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie