Rico Engelbarts
28/08/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 13:01

PwC blockchain onderzoek: gebrek aan betrouwbare regelgeving belemmert adoptie

Nieuws
pwc_blockchain_onderzoek_gebrek_regelgeving_belemmert_adoptie

Foto: Chrispictures/Shutterstock

PricewaterhouseCoopers (PwC), een internationaal accountants- en belastingadvieskantoor, heeft op 27 augustus een onderzoek gepubliceerd waarin onder meer staat dat het gebrek aan vertrouwen en onzekerheid over regelgeving een grote belemmering vormen voor de toepassing van blockchain technologie bij bedrijven.

Iedereen heeft het over blockchain en niemand wil achterblijven.

Het onderzoek, getiteld “Blockchain is here. What’s your next move?”, verzamelde gegevens van 600 technologische leidinggevenden uit 15 verschillende landen: Australië, China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Japan, Nederland, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.
Volgens het onderzoek zegt 84% van de vertegenwoordigde bedrijven “op zijn minst enige betrokkenheid bij blockchain-technologie” te hebben. 15% van de bedrijven heeft een volledig operationele toepassing van blockchain-technologie en 10% heeft een proefproject met blockchain gestart. Bij 32% van de bedrijven bevindt blockchain zich nog in een ontwikkelingsfase en 20% heeft tot nu toe slechts wat onderzoek naar de technologie verricht.
Gevraagd naar welke sectoren vooroplopen op het gebied van blockchain-technologie antwoordde 46% van de ondervraagden de financiële sector, gevolgd door zowel industriële productie en de energiesector met beide 12% en de zorgsector met 11%. Wel geeft het onderzoek aan dat, hoewel de financiële sector absoluut de grootste gebruiker van blockchain zal zijn, de technologie veel meer potentie te bieden heeft voor de energie- en zorgsector in de toekomst. Waar in de financiële sector in 2017 nog 82% van de blockchain use cases vertegenwoordigde, is daar nu nog 46% van over, dus er is wel sprake van een verschuiving.
Een andere verschuiving waarvan verwacht wordt dat die plaats zal vinden is de leidende marktpositie. De Verenigde Staten (29%) en China (18%) werden door de respondenten geïdentificeerd als de leidende markten voor blockchain ontwikkeling, maar verwacht wordt dat dit eind 2023 omgeslagen zal zijn naar respectievelijk 18% en 30%. Hoewel de Chinese overheid recentelijk de heksenjacht op cryptocurrency heeft opgevoerd, groeit het aantal Chinese blockchain-bedrijven exponentieel. President Xi van China noemde de technologie onderdeel van de “technologische revolutie”.
Toch zijn de respondenten van PwC, zelfs met groeiende use cases, voorzichtig in hun vooruitzichten. De meesten geloven dat blockchain-technologie nog altijd geconfronteerd wordt met obstakels voor adoptie die niet genegeerd kunnen worden. 48% van de ondervraagden noemt de onzekerheid over regelgeving het grootste obstakel voor acceptatie van blockchain, gevolgd door het gebrek aan vertrouwen onder gebruikers (45%).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie