Rico Engelbarts
18/07/2018 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:11

China: toename 454% van bedrijven met “blockchain” in naam

Nieuws
china_toename_454_procent_bedrijven_met_blockchain_in_naam

Vergelijkbaar met de trend van de internetzeepbel (dot-com bubble) eind vorige eeuw, waarbij veel bedrijven “.com” of “.net” aan hun naam toevoegden, hebben Chinese bedrijven 5,55 keer zoveel het woord “blockchain” in hun naam, in vergelijking met vorig jaar.
Er zijn vanaf januari dit jaar 3.078 nieuwe bedrijven in China gevestigd die “qukialian”, de Chinese vertaling van blockchain, in hun geregistreerde naam dragen. Vorige jaar waren dat er slechts 555. Het totaal aantal bedrijven in China dat zich op deze manier (dus met “qukialian” óf met gewoon “blockchain” in de naam) identificeert met blockchain, de technologie achter cryptocurrencies, ligt nu boven de 4000, volgens gegevens van Qixin.com.

Dat aantal staat in schril contrast met de 817 Amerikaanse bedrijven en 335 Britse bedrijven die “blockchain” in hun naam hebben staan. Volgens gegevens van OpenCorporates.com  hebben 75 Nederlandse en 6 Belgische bedrijven het woord blockchain in hun naam geregistreerd staan.
De cijfers tonen aan dat de interesse van China voor blockchain-technologie nog altijd zeer groot is, ondanks de gemengde gevoelens van de Chinese overheid, met betrekking tot cryptocurrency-exchanges, initial coin offerings (ICO’s) en crypto-mining.
Deze interesse uit zich niet alleen in de registratie-namen. In de afgelopen 12 maanden heeft China 225 blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen ingediend, wat volgens de World Intellectual Patent Organisation meer dan 50% is van het wereldwijde aantal in 2017.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie