china_toename_454_procent_bedrijven_met_blockchain_in_naam

China: toename 454% van bedrijven met “blockchain” in naam

0

Vergelijkbaar met de trend van de internetzeepbel (dot-com bubble) eind vorige eeuw, waarbij veel bedrijven “.com” of “.net” aan hun naam toevoegden, hebben Chinese bedrijven 5,55 keer zoveel het woord “blockchain” in hun naam, in vergelijking met vorig jaar.

Er zijn vanaf januari dit jaar 3.078 nieuwe bedrijven in China gevestigd die “qukialian”, de Chinese vertaling van blockchain, in hun geregistreerde naam dragen. Vorige jaar waren dat er slechts 555. Het totaal aantal bedrijven in China dat zich op deze manier (dus met “qukialian” óf met gewoon “blockchain” in de naam) identificeert met blockchain, de technologie achter cryptocurrencies, ligt nu boven de 4000, volgens gegevens van Qixin.com.

Dat aantal staat in schril contrast met de 817 Amerikaanse bedrijven en 335 Britse bedrijven die “blockchain” in hun naam hebben staan. Volgens gegevens van OpenCorporates.com  hebben 75 Nederlandse en 6 Belgische bedrijven het woord blockchain in hun naam geregistreerd staan.

De cijfers tonen aan dat de interesse van China voor blockchain-technologie nog altijd zeer groot is, ondanks de gemengde gevoelens van de Chinese overheid, met betrekking tot cryptocurrency-exchanges, initial coin offerings (ICO’s) en crypto-mining.

Deze interesse uit zich niet alleen in de registratie-namen. In de afgelopen 12 maanden heeft China 225 blockchain-gerelateerde octrooiaanvragen ingediend, wat volgens de World Intellectual Patent Organisation meer dan 50% is van het wereldwijde aantal in 2017.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws