Home Nieuws President Xi van China zegt dat blockchain onderdeel is van “technologische revolutie”

President Xi van China zegt dat blockchain onderdeel is van “technologische revolutie”

Xi Jinping, president van China, heeft openlijk de blockchain-technologie geprezen in een toespraak op 28 mei, gezien de technologie zich meer en meer verankert in de toekomstplannen van het land.

- Advertentie -

Op de negentiende jaarlijkse conferentie van de Chinese Academie van Wetenschappen in Peking sprak Xi over blockchain als een voorbeeld van een “nieuwe generatie” technologieën die “doorbraken” brengen.

Sinds het begin van de 21e eeuw is wereldwijde wetenschappelijke en technologische innovatie een periode van ongekende intensiteit binnengetreden. Een nieuwe ronde van wetenschappelijke en technologische revoluties en industriële verandering is het reconstrueren van de wereldwijde innovatiekaart en het hervormen van de mondiale economische structuur. De nieuwe generatie informatietechnologie, vertegenwoordigd door kunstmatige intelligentie, kwantuminformatie, mobiele communicatie, het internet der dingen en blockchain, versnelt doorbraken in haar scala van toepassingen.

Het ophemelen van blockchain door Xi is in lijn met de trend van de Chinese autoriteiten die zich in beginnen te laten met de mogelijkheden van de technologie.

“We hebben verifieerbare blockchain-programma’s opgezet in China en bijna 200 particuliere ondernemingen hebben interesse getoond om mee te doen. Dit zal de blockchain-technologie en -industrie helpen om transparanter en opener te worden”, citeerden lokale media een woordvoerder van de regering toen hij over de binnenlandse inspanningen sprak.

Momenteel zijn er vanuit de regering officiële beoordelingen van blockchain-projecten gaande, na de release van 28 cryptocurrency-ratings op 17 mei.

Tegelijkertijd is Peking over het algemeen sceptisch over buitenlandse blockchain-projecten; deze week beweerde Peking dat de gemiddelde levensduur van de projecten slecht 15 maanden is.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€15.157,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.894,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.920,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.949,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.989,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...