Rico Engelbarts
12/05/2018 09:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2018 09:34

Chinese onderzoekers presenteren ranglijst blockchain projecten

Nieuws
chinese_onderzoekers_presentere_ranglijst_blockchain_projecten

Op een seminar vandaag in Peking heeft het China Center for Information Industry Development (CCID) haar ‘Inaugural Monthly Global Public Chain Assessment Index’ aangekondigd. Deze assessment is een ranglijst van cryptocurrencies en andere blockchain projecten welke door de overheid worden gezien als technologisch vruchtbaar.
De CCID is onderdeel van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie. Het orgaan is verantwoordelijk voor de regulatie en ontwikkeling van technologie in het land en voor de ontwikkeling van de kenniseconomie binnen de overheid.
De intentie is om een lijst te verschaffen van projecten welke onderzoekers kunnen evalueren in de zoektocht naar een blockchain om gedecentraliseerde apps op te ontwikkelen.  
De 28 cryptocurrencies in de Inaugural Index zijn: Ark, Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitshares, ByteCoin, Cardano, Dash, Ethereum, Ethereum Classic, Hcash, IOTA, Komodo, Lisk, Litecoin, Monero, NANO, NEM, NEO, QTUM, Ripple, Siacoin, Steem, Stellar, Stratis, Verge, Waves en Zcash.
Het uitgegeven bericht van de CCID beschrijft dat het de bedoeling is om “vanuit wetenschappelijk oogpunt ontwikkelingen te evalueren” omtrent blockchain technologie. Dit wordt gedaan om hulp te bieden in de vorm van “professionele adviezen voor overheid, ondernemingen, onderzoekscentra en technologie-ontwikkelaars”.
De relevante onderzoekers hebben een aantal criteria die gehanteerd worden om blockchain bedrijven te selecteren voor de index. Hieronder een aantal criteria:

  1. Het project dient een eigen ‘chain’ te hebben.
  2. Nodes’ op de blockchain kunnen door een ieder aangemaakt worden.
  3. Het project dient een ‘block explorer’ te hebben waarmee informatie uit elk block bekeken kan worden.
  4. Er moet sprake zijn van een open broncode.
  5. Het project moet een publieke website hebben met projectteamleden die bereikbaar
    zijn.

Tijdens de eerder beschreven seminar liet Zihe Huang, adjunct-directeur van China Electronic Information Industry Development Institute, weten dat er specifieke focus wordt gelegd op onderzoek in de industrie en rondom de technologie achter blockchain. De formatie van het CCID Blockchain Research Institute en de China Ecological Blockchain Alliance zullen verder taken op zich nemen omtrent het organiseren en doorontwikkelen van blockchain technology, industrie- en beleidsonderzoek ten behoeve van de Chinese overheid en maatschappij.
Eerder deze week werd bekend dat de Chinese overheid begonnen is met het werken aan nationale standaarden voor blockchain technologie.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie