Ivo Melchers Ivo Melchers
05/12/2022 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2022 19:30

Mysterieuze bitcoin miner deelt BTC handtekening uit 2009

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: EnthusiasticPhotographers

Op 31 oktober 2008 werd in een negen pagina’s lange whitepaper het idee achter Bitcoin (BTC) uitgelegd. Na enkele maanden hard werken werd op 3 januari 2009 het eerste blok gemined van het nieuwe elektronische peer-to-peer geldsysteem. Op dat moment kwam de eerste vijftig BTC op de markt, een historische gebeurtenis.

Op 12 januari 2009 verstuurt Satoshi Nakamoto, de anonieme bedenker van Bitcoin, 10 BTC naar computerprogrammeur Hal Finney. Dit is dan ook de eerste echte transactie van persoon tot persoon op het Bitcoin netwerk.

Het wereldberoemde forum genaamd Bitcointalk.org was de plek waar Satoshi Nakamoto en andere vroege bijdragers samenwerkten om vanuit het niets een ontwrichtend financieel systeem te bespreken en te creëren. Op dit forum was iemand recentelijk een topic begonnen met als doel om vroege bitcoin-miners te identificeren. De vraag wie de oudst geminede bitcoin in bezit heeft of had werd gesteld op het Bitcoin forum.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Oudste Bitcoin-handtekening

Tot de grote verassing van velen had een anoniem account onder de naam ‘OneSignature’ gereageerd met een handtekening die een week na de geboorte van het netwerk onder een blok terechtkwam.

Het anonieme account had tot het moment van de reactie geen enkel activiteit op Bitcointalk.org, waardoor de gedachte dat het account puur was aangemaakt voor de reactie in kwestie snel naar boven komt. Op het sociale mediaplatform Twitter is er ook een account onder de naam ‘OneSignature’ te vinden wat opvallend genoeg aangemaakt is in oktober 2009. Ook bestaat de profielfoto van dit account uit de tekst ‘Don’t trust anyone’ wat perfect in de filosofie van een bitcoiner past.

De onthulling van deze handtekening bevestigt dat de mensen die betrokken waren bij het bouwen van Bitcoin nauwlettend het ecosysteem in de gaten houden en van tijd tot tijd de nieuwsgierigheid van het grote publiek proberen aan te wakkeren.

Afkomstig van Satoshi Nakamoto?

De kans dat het hier om Satoshi Nakamoto gaat is echter zeer klein. Tot op heden is het nog een groot mysterie wie de decentrale valuta heeft bedacht. Eerder kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat Craig Wright niet kon bewijzen dat hij de bedenker van Bitcoin was en daarmee verloor hij de rechtszaak tegen Magnus Granath, bekend als Hodlonaut. Satoshi Nakamoto heeft er hoogstwaarschijnlijk bewust voor gekozen om anoniem te blijven zodat hij niet gezien kan worden als leider van het systeem.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie