Ivo Melchers Ivo Melchers
01/11/2022 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 16:01

Na 9 jaar tijd zijn er bijna 39.000 crypto-geldautomaten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

29 oktober 2013 was de dag dat de allereerste bitcoin (BTC) ATM, beheerd door Robocoin, beschikbaar werd gesteld in Canada. De crypto-geldautomaat zag destijds 348 transacties met een totale waarde van $100.000 in de eerste week. Nu, negen jaar later, zijn er in totaal 38.823 crypto ATM’s, volgens data van Coin ATM Radar. Als gevolg van ongepaste handelspraktijken heeft Robocoin echter het bedrijf moeten sluiten in 2015.

De geldautomaten voor cryptocurrencies worden wereldwijd geplaatst en de Verenigde Staten is het land met het hoogste aantal. Coin Atm Radar heeft een ranglijst gemaakt waarin exact te zien is hoeveel ATM’s elk land tot zijn beschikbaar heeft. De Verenigde Staten domineert deze ranglijst met een totaal van 34.306. Dit staat gelijk aan maar liefst 88,4% van het totale aantal crypto ATM’s over de hele wereld. In de maand oktober zijn er maar liefst 129 nieuwe automaten in de Verenigde Staten geplaatst.

Canada, het land waar de eerste automaat werd geplaatst, staat op nummer twee van de ranglijst. Het land heeft in totaal 2652 crypto-geldautomaten. Het heeft beschikking over 6,8% van alle crypto ATM’s van over de hele wereld.

In Europa wordt deze industrie gedomineerd door Spanje. Onlangs kon je lezen dat het Zuid-Europese land El Salvador had ingehaald qua aantal automaten in het land. Spanje staat op de derde plek op de ranglijst en is in zekere zin een belangrijke speler op het gebied van crypto-geldautomaten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Toekomst crypto ATM industrie

Eerder kon je lezen dat een rapport van Research and Markets voorspelde dat de waarde van de crypto ATM industrie kan stijgen tot bijna $500 miljoen in 2027. Op het moment van publicatie werd de waarde van de industrie geschat op zo’n $46,5 miljoen. De belangrijkste reden volgens het rapport zijn de toenemende overboekingen in ontwikkelingslanden, de toename van crypto ATM’s wereldwijd en de steeds veranderende monetaire wet- en regelgeving.

Advertentie

Aantal BTC-automaten neemt af

Data van Coin ATM Radar liet eerder deze maand zien dat er in de maand september netto geen apparaten zijn bijgekomen, maar er juist wereldwijd 796 betalingsautomaten minder zijn overgebleven. In de Verenigde staten was er een daling van 825 apparaten, terwijl in Europa en Canada er juist een lichte groei was waargenomen van respectievelijk 11 en 23 apparaten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie