Timo Bult Timo Bult
24/03/2024 20:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 15:08

Nederlander kocht bitcoin in 2013, verkocht alles voor zijn grote zwakte

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlander kocht bitcoin in 2013, verkocht alles voor zijn grootste zwakte

Foto: Paul Stringer/Shutterstock

Zo nu en dan lees of hoor je wel eens een bizar verhaal over bitcoin (BTC) of crypto. Iemand die bijvoorbeeld zijn BTC verkocht op het slechtst mogelijke moment om er iets nutteloos van te kopen. Bij Crypto Insiders krijgen wij af en toe van dat soort verhalen binnen van onze trouwe lezers.

Onlangs kregen wij via Instagram weer zo’n verhaal te lezen. De persoon in kwestie kocht vroeg bitcoin maar stapte er ook weer heel vroeg uit. Met de winst die hij had, kocht hij een Italiaanse bolide. Het doel: indruk maken op een meisje.

Bitcoin ETF’s halen 2 maanden aan BTC-productie in 1 week binnen
Bitcoin ETF’s halen 2 maanden aan BTC-productie in 1 week binnen

Vroeg bitcoin kopen, maar er ook vroeg weer uit

Wie in crypto investeert kent het maar al te goed; je bitcoins staan of dik in de plus, of dik in de min. En dan bekruipt je dat alom bekende gevoel, het stemmetje dat je vertelt “stap er nou maar gewoon uit.” Veel investeerders negeren dit stemmetje en blijven lekker hodlen. Diamanten handen noemen we dat.

Maar niet iedereen lukt dat. Zo was er een lezer van Crypto Insiders die ons vertelde dat hij er al vroeg bij was, namelijk  in 2013 al. Bitcoins prijs was destijds 75 dollar per BTC. In totaal kocht hij voor 750 dollar aan BTC, waarmee hij dus 10 hele bitcoins in zijn bezit kreeg.

De persoon in kwestie zal ongetwijfeld lekker aan het strand zitten, toch? Die 10 bitcoins zouden nu namelijk meer dan een half miljoen euro waard zijn. Maar nee, twee jaar na zijn aankoop besloot hij zijn BTC te verkopen.

Hij had namelijk een meisje leren kennen. Inmiddels stond hij iets meer dan duizend euro in de plus. Door zijn bitcoins weer te verkopen hoopte hij indruk te kunnen maken op het meisje.

Van een half miljoen euro in BTC naar een ‘schitterende’ Italiaanse bolide

Uiteindelijk verkocht hij zijn 10 bitcoins op 4 juni, 2015 voor ongeveer 2.250 dollar. Met de winst kocht hij een auto, en wat voor een.

De man werd trots eigenaar van een schitterende Italiaanse bolide, een Fiat Punto om precies te zijn. Of hij met succes indruk heeft weten te maken op het meisje met zijn Fiat Punto is ons helaas niet verteld. Pijnlijk is het wel. Vandaag de dag had hij namelijk met gemak een Lamborghini kunnen kopen (om het er toch nog maar even in te wrijven).

Advertentie

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie