Roy van Krieken Roy van Krieken
20/07/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/07/2022 17:15

Nederlandse boeren kiezen uit protest voor Bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nederlandse boeren kiezen uit protest voor Bitcoin

Foto: Andrew Angelov/Shutterstock

Het zal slechts weinig Nederlanders zijn ontgaan dat er op dit moment veel onrust speelt onder de boeren in het land. Zij zijn het volstrekt oneens met nieuw beleid vanuit de overheid dat de uitstoot van stikstof sterk zou moeten verminderen. Door het wantrouwen jegens de overheid grijpen steeds meer boeren naar cryptocurrencies, zoals uiteraard bitcoin (BTC).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Het boerenprotest

Het boerenprotest is inmiddels al een aantal weken aan de gang in Nederland en het lijkt er voorlopig niet op dat de boeren zich zomaar overgeven. In juni van dit jaar maakte het kabinet bekend dat boeren veel minder stikstof mogen gaan uitstoten, en in sommige gevallen betekent dit dat boeren zo goed als moeten stoppen.

De boeren lijken ook geïnspireerd door de Canadian Freedom Truckers die een tijdje terug in Canada ook protesteerden tegen de overheid. Destijds werd ook gebruik gemaakt van zware voertuigen om bepaalde delen van het land plat te leggen. Er is nog een andere overeenkomst tussen de Truckers en de boeren. Ze lijken allebei erg gecharmeerd van bitcoin.

Boeren grijpen naar bitcoin

Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat bitcoin, althans ogenschijnlijk, buiten het bereik van de overheid ligt. Het lijkt een stuk anoniemer en er is geen enkele centrale autoriteit die het maken van een transactie bijvoorbeeld kan tegenhouden. Voor de boeren, die zich tegen de overheid keren is dit daarom een logische keuze.

Volgens Boris van de Ven, de CEO van Blammo Media, proberen boeren op grote schaal op financieel gebied buiten het bereik van de overheid te geraken. In een interview met Bitcoin Magazine stelt hij duidelijk ziet dat steeds meer boeren zo denken.

“Ik was verrast door de boeren die ik heb gesproken, dat de meesten van hen van bitcoin hebben gehoord en zich ervan bewust zijn, zich zeer bewust zijn van de problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Boeren zijn financieel onderlegd en begrijpen de oplossing die bitcoin brengt.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie