Kevin Schijven Kevin Schijven
23/11/2021 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/11/2021 13:15

‘Niet meedoen aan crypto is grootste risico’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Niet meedoen aan crypto is grootste risico, zegt grote Australische bank

Matt Comyn, CEO van de Commonwealth Bank of Australia (CBA), de grootste bank van Australië, ziet risico in deelname aan de cryptocurrency markt, maar ziet zelfs een groter risico door niet deel te nemen.

CBA kondigde begin deze maand aan dat het de eerste bank van Australië wordt die haar klanten diensten gaat aanbieden voor crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Afgelopen week sprak Comyn hierover in een interview met persbureau Bloomberg:

“We zien risico’s in deelnemen, maar we zien grotere risico’s in niet deelnemen. Het is belangrijk om te zeggen dat we geen standpunt nemen over de activaklasse zelf – we zien het als een zeer volatiel en speculatief actief.

Maar we denken ook niet dat de sector en de technologie snel zullen verdwijnen. Dus we willen het begrijpen, we willen klanten een concurrerend aanbod bieden met de juiste informatie over de risico’s.”

Aldus Comyn, die zegt dat dit pas de eerste stap is en dat er nog veel maar aankomt van CBA omtrent crypto. Hij voegt daaraantoe dat de bank veel nut ziet in blockchain-technologie en dat de bank wil voldoen aan de snel groeiende vraag naar crypto van klanten.

De CEO meldt verder dat hij verwacht dat we een sterke economische groei zullen zien in 2022, maar ook dat inflatie verder zal toenemen in het aankomende jaar.

Ten slotte meldt Comyn dat hij en CBA graag zouden willen werken aan een zogenaamde central bank digital currency, of CBDC, maar de centrale bank van het land, de Reserve Bank of Australia, is zelf nog niet overtuigd dat een CBDC überhaupt nodig is.

Onlangs kondigde de Winklevoss tweeling aan dat ze $400 miljoen op willen halen met Gemini cryptocurrency-exchange om weer de strijd aan te gaan met Facebook. Ditmaal omtrent de ‘metaverse.’ Een van de investeerders is CBA.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie