Kevin Schijven Kevin Schijven
03/11/2021 19:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2021 19:05

Grootse bank Australië is eerst bank in ’t land die crypto als bitcoin en ethereum aan klanten gaat aanbieden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grootse bank Australië is eerst bank in 't land dat crypto als bitcoin en ethereum aan klanten gaat aanbieden

De adoptie van cryptocurrencies blijft in een zeer rap tempo toenemen. De Commonwealth Bank of Australia (CBA), de grootste bank van Australië, wordt de eerste bank in het land die  crypto diensten aan haar klanten gaat aanbieden. Dat kondigt de bank op 3 november aan:

De crypto diensten worden aangeboden in samenwerking met Gemini, de Amerikaanse cryptocurrency-exchange van de Winklevoss tweeling, en Chainalysis, een blockchain analysebedrijf. De crypto diensten zullen aangeboden worden via de CommBank App en de Gemini beurs wordt geïntegreerd in de app.

10 verschillende crypto worden in eerste instantie aangeboden. Dat zijn bitcoin (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH), uniswap (UNI), chainlink (LINK), polygon (MATIC), filecoin (FIL), aave (AAVE) en compound (COMP). Ondanks dat er zelfs enkele decentralized finance (DeFi) tokens er tussen zitten, zit ripple (XRP) er niet bij. Dat bevestigt de bank op Twitter:

De bank start ergens in de komende weken met een pilotprogramma. Later worden meer functies aan de app toegevoegd en wellicht meer crypto. Welke dat zullen zijn is nog onbekend. Naast XRP vragen mensen ook naar cardano (ADA), solana (SOL), fantom (FTM) en shiba inu (SHIB). Over die laatste is echter niet iedereen even enthousiast.

“De opkomst en groeiende vraag naar digitale valuta van klanten creëert zowel uitdagingen als kansen voor de financiële dienstensector, die een aanzienlijk aantal nieuwe spelers en bedrijfsmodellen heeft zien innoveren op dit gebied. Wij geloven dat we een belangrijke rol kunnen spelen in crypto om in te spelen op wat duidelijk een groeiende klantbehoefte is en om capaciteit, veiligheid en vertrouwen te bieden in een crypto-handelsplatform.”

Aldus CBA CEO Matt Comyn. Volgens gegevens van Statista is CBA de grootste bank van Australië met meer dan een biljoen aan activa onder beheer. Australië is een van de landen met de hoogste adoptiegehaltes ter wereld. Meerdere Australische senatoren lieten onlangs weten dat zij van het land een ‘crypto hub’ zouden willen maken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie