Roy van Krieken Roy van Krieken
23/10/2021 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2021 09:02

Wordt Australië de volgende crypto hub? Australische senatoren zien dit idee wel zitten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

 

Regeringen van landen over de hele wereld zullen vroeg of laat niet langer in staat zijn om de wereld van crypto te negeren en links te laten liggen. Een comité van de senaat in Australië heeft zich in ieder geval onlangs gebogen over de mogelijkheden en potentie van de crypto industrie voor het land.

Europese cryptosector nog weinig veranderd sinds belangrijke MiCA-wet
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Australian Senate Committee

Het comité bestaat uit zes prominente politici die aangesloten zijn bij alle grote politieke partijen van het land. De voorzitter is senator Andrew Bragg. Het rapport dat onlangs door dit comité naar buiten werd gebracht is verrassend lovend over de innovatieve crypto industrie.

In het rapport wordt duidelijk gemaakt dat een groot deel van de Australische bevolking enorm geinteresseerd is in cryptocurrencies. Maar liefst 18% zou in het bezit zijn van een of meer cryptocurrencies. Het rapport werd vrijgegeven na zeker zes maanden van uitvoerige discussie over het onderwerp.

Tot de opluchting van de crypto gemeenschap in Australië, en in de rest van de wereld, worden er in het rapport enkele aanbevelingen gedaan die voor een significante impuls kunnen zorgen bij de crypto industrie.

Zo wordt een nieuw belastingstelsel voor crypto gerelateerde zaken voorgesteld en kunnen zakelijke entiteiten zelfs decentralized autonomous organizations (DAO) registreren. Dergelijke voorstellen zouden ervoor kunnen zorgen dat een grote hoeveelheid nieuwe banen en investeerders aangetrokken zullen worden tot Australië.

Andrew Bragg lijkt overtuigd van de mogelijkheden van crypto en noemde onlangs op het social media platform Reddit de nieuwe technologie een stap in de goede richting:

“Ik ben erg te spreken over de democratische mandaat van crypto. Ik denk dat het een activaklasse heeft gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen.”

Advertentie

Adoptie

Mochten de voorstellen in het rapport uiteindelijk doorgevoerd worden door de Australische overheid dan zal dit voor de broodnodige helderheid omtrent regulatie van de crypto industrie zorgen en veel crypto investeerders aldaar zullen daardoor behoorlijk gerust gesteld zijn.

Uiteraard gaat het hier slechts om een adviserend rapport en zal het nog enige tijd duren voordat eventueel het puntje bij paaltje komt. Desalniettemin laat dit een duidelijke verschuiving van het sentiment van de overheid in Australië zien. Voor crypto investeerders over de hele wereld is het hopen dat wetgevers in het land vroeg of laat de daad bij het woord zullen voegen. 

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie