Roy van Krieken Roy van Krieken
23/10/2021 09:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2021 09:02

Wordt Australië de volgende crypto hub? Australische senatoren zien dit idee wel zitten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

 

Regeringen van landen over de hele wereld zullen vroeg of laat niet langer in staat zijn om de wereld van crypto te negeren en links te laten liggen. Een comité van de senaat in Australië heeft zich in ieder geval onlangs gebogen over de mogelijkheden en potentie van de crypto industrie voor het land.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Australian Senate Committee

Het comité bestaat uit zes prominente politici die aangesloten zijn bij alle grote politieke partijen van het land. De voorzitter is senator Andrew Bragg. Het rapport dat onlangs door dit comité naar buiten werd gebracht is verrassend lovend over de innovatieve crypto industrie.

In het rapport wordt duidelijk gemaakt dat een groot deel van de Australische bevolking enorm geinteresseerd is in cryptocurrencies. Maar liefst 18% zou in het bezit zijn van een of meer cryptocurrencies. Het rapport werd vrijgegeven na zeker zes maanden van uitvoerige discussie over het onderwerp.

Tot de opluchting van de crypto gemeenschap in Australië, en in de rest van de wereld, worden er in het rapport enkele aanbevelingen gedaan die voor een significante impuls kunnen zorgen bij de crypto industrie.

Zo wordt een nieuw belastingstelsel voor crypto gerelateerde zaken voorgesteld en kunnen zakelijke entiteiten zelfs decentralized autonomous organizations (DAO) registreren. Dergelijke voorstellen zouden ervoor kunnen zorgen dat een grote hoeveelheid nieuwe banen en investeerders aangetrokken zullen worden tot Australië.

Andrew Bragg lijkt overtuigd van de mogelijkheden van crypto en noemde onlangs op het social media platform Reddit de nieuwe technologie een stap in de goede richting:

“Ik ben erg te spreken over de democratische mandaat van crypto. Ik denk dat het een activaklasse heeft gecreëerd die toegankelijk is voor iedereen.”

Advertentie

Adoptie

Mochten de voorstellen in het rapport uiteindelijk doorgevoerd worden door de Australische overheid dan zal dit voor de broodnodige helderheid omtrent regulatie van de crypto industrie zorgen en veel crypto investeerders aldaar zullen daardoor behoorlijk gerust gesteld zijn.

Uiteraard gaat het hier slechts om een adviserend rapport en zal het nog enige tijd duren voordat eventueel het puntje bij paaltje komt. Desalniettemin laat dit een duidelijke verschuiving van het sentiment van de overheid in Australië zien. Voor crypto investeerders over de hele wereld is het hopen dat wetgevers in het land vroeg of laat de daad bij het woord zullen voegen. 

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto lucht op: SEC staakt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Crypto lucht op: SEC stopt onderzoeken naar 2 grote cryptobedrijven
Advertentie