Ivo Melchers Ivo Melchers
28/10/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2022 17:01

Nog nooit eerder werd er zoveel bitcoin van Binance af gehaald

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De transparantie die de blockchain biedt zorgt ervoor dat on-chain analyse is ontstaan. On-chain analyse richt zich op het analyseren van de data op de blockchain, zodat je inzicht kan krijgen op verschillende elementen die van invloed kunnen zijn op de prijsactie. De laatste data van blockchain-analyse bedrijf CryptoQuant lieten zien dat er op 26 oktober een recordaantal bitcoin (BTC) van Binance, de grootste cryptocurrency-exchange ter wereld, was opgenomen.

Nieuw dieptepunt voor bitcoin ETF’s na dramatische week
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

55.000 BTC van Binance gehaald

Er was in totaal namelijk maar liefst 55.000 BTC van het platform verdwenen. Dit wordt ook wel de ‘exchange netflow’ genoemd. Om dit te kunnen begrijpen moeten we eerst een onderscheid maken tussen de ‘exchange inflow’ en de ‘exchange outflow’. De exchange inflow is het totaal aantal coins die naar de exchange wallets worden gestuurd en de exchange outflow is het totaal aantal coins wat van de exchanges wordt weggehaald. Logischerwijs is de exchange netflow het verschil tussen deze twee termen. Onderaan de streep verlieten er gister dus in totaal 55.000 bitcoin het handelsplatform. De uitstroom was zelfs groter dan bij de low van 17.600 in juni en de crash in maart van 2020.

Wanneer er naar de uitstroom van bitcoin bij alle exchanges bij elkaar wordt gekeken was er een netflow van in totaal -42.500 BTC. In tegenstelling tot Binance was deze netflow niet genoeg om een nieuw record mee te vestigen. In juni eerder dit jaar werd er namelijk meer bitcoin van de exchanges af gehaald.

Over de afgelopen drie dagen steeg de koers van bitcoin met ongeveer 10% en tikte het zelfs de $21.000 aan. De BTC prijs komt op het moment van schrijven uit op $20.605 op Binance en €20.637 op Bitvavo.

Advertentie

Uitstroom van bitcoin en crypto fondsen

Eerder deze maand kon je lezen dat de uitstroom van kapitaal uit crypto-fondsen in het derde kwartaal een stuk minder was dan in het tweede kwartaal. In het tweede kwartaal van dit jaar stroomde er namelijk in totaal $683,4 miljoen uit crypto-fondsen en in het derde kwartaal was dit een totaal van $17,6 miljoen. Dit geeft dus weer dat de meeste bears hun posities al in het tweede kwartaal hadden verkocht.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie