Ivo Melchers Ivo Melchers
04/11/2023 19:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/11/2023 14:23

Onbewogen bitcoin aanbod op recordhoogte: wat zegt dit?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onbewogen bitcoin aanbod op recordhoogte: wat zegt dit?

Foto: Golden House Images/Shutterstock

De maand oktober heeft zijn bijnaam ‘uptober’ binnen de Bitcoin (BTC) gemeenschap eer aan gedaan. De bitcoin koers is namelijk met meer dan 28 procent gestegen. Investeerders lijken echter niet onder de indruk te zijn van de recente rally. Een opmerkelijke en bovenal gunstige situatie is momenteel zichtbaar in de zogenoemde ‘HODL Waves Indicator’.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin aanbod onbewogen

Bitcoin-analist Dylan LeClair liet op 2 november op X, voorheen aangeduid als Twitter, weten dat maar liefst 88,5 procent van het totale circulerende bitcoin-aanbod niet bewogen is in de afgelopen drie maanden.

Deze conclusie is gebaseerd op de ‘HODL Waves’ indicator. Het idee achter deze indicator is om te laten zien hoe lang bitcoins worden vastgehouden voordat ze worden verplaatst. Met de transparante aard van de blockchain kunnen al deze gegevens exact in kaart gebracht worden.

Veel investeerders hebben zich de afgelopen maanden dus niet laten beïnvloeden door de prijsactie van bitcoin. In augustus daalde de prijs vanaf een niveau van 30.000 dollar tot 25.000 dollar, waarna het voor een lange tijd consolideerde. De afgelopen tijd is de prijs hard de lucht in geschoten naar niveaus die we dit jaar nog niet hadden gezien.

Vanwege het huidige optimisme in de markt omtrent de mogelijke komst van een bitcoin beursfonds én de bitcoin halving die eraan zit te komen, lijken investeerders hun ogen gericht te hebben op hogere prijsdoelen.

In de gehele geschiedenis van Bitcoin is het percentage van munten dat meer dan drie maanden niet is bewogen nog nooit zo hoog geweest als nu. In de vorige cyclus was 83,5 procent de absolute piek, vlak voordat de BTC koers tot zijn bodem van de bearmarkt daalde in december 2018. Twee cycli geleden, om precies te zijn in juli 2015, werd een record van 85,6 procent bereikt.

Bitcoin beursfonds hype

Zoals aangegeven, is de huidige opwinding over de lancering van een bitcoin beursfonds een belangrijke factor in de eerder genoemde ontwikkeling. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) behandelt op dit moment tal van aanvragen voor bitcoin spot Exchange Traded Funds (ETF’s) en zowel investeerders als analisten hebben groots vertrouwen in een doorbaak.

De ETF-gekte werd eerder deze week duidelijk in het aantal paginaweergaven van de Wikipediapagina van Bitcoin. Deze bereikte namelijk zijn hoogste niveau sinds juni 2022.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie