Timo Bult Timo Bult
25/10/2020 17:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2020 17:14

Ondanks bitcoin (BTC) duikvlucht vanochtend blijft het plaatje bullish volgens deze data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ondanks bitcoin (BTC) duikvlucht vanochtend blijft het plaatje bullish volgens deze data

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers flink wat volatiliteit zag vanochtend vroeg. Maar wat veroorzaakte deze volatiliteit eigenlijk?
Terugblikkend op het koersverloop van bitcoin dit weekend zien we dat bitcoin sinds vrijdag vanuit de prijsregio bij $12.722 richting de $13.000 kon stijgen. Op zondag werd een hoogtepunt bereikt bij $13.360, wat meteen een nieuwe recordprijs was voor 2020.
Maar helaas was dit niet het begin van een verdere uitbraak. Nee, de koers zakte binnen vier uur tijd terug naar een low van $12.900. Kortom, de bitcoin koers verloor in relatief korte tijd ruim $400 in waarde.
Een van de voornamelijkste redenen voor de afwijzing is natuurlijk het feit dat de $13.300 regio een bekende weerstandszone is. In 2017 vond de koers hier een aantal keer steun en in 2019 werd hier voor het laatst weerstand gevonden. Traders hadden dus waarschijnlijk in dit prijsgebied al wat orders klaarstaan om wat winsten te kunnen verzilveren.
Nog een reden voor de relatief wilde beweging is het feit dat het weekend is. Het handelsvolume is laag en dus hebben whales meer kans om de markt te beïnvloeden. Ondanks de beweging naar beneden toe blijven de meeste analisten vooralsnog bullish voor de lange termijn.

Exchange balansen blijven afnemen

Een van de redenen voor het optimisme zijn de balansen van de exchanges. Deze nemen namelijk al sinds maart af. In andere woorden, traders blijven hun bitcoins bij exchanges weghalen, wat indiceert dat zij bullish zijn voor de lange termijn. Zodra je je bitcoin van een exchange haalt kan je het namelijk niet snel meer verkopen, wel kan je je bitcoins veiliger bewaren op deze manier.

“#De macro-weergave van Bitcoin blijft optimistisch, aangezien de Exchange $BTC-saldi sinds maart sterk blijven dalen (whales verkopen nog niet, zelfs niet op $13.000.)”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie