Ondanks bitcoin (BTC) duikvlucht vanochtend blijft het plaatje bullish volgens deze data

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers flink wat volatiliteit zag vanochtend vroeg. Maar wat veroorzaakte deze volatiliteit eigenlijk?

- Advertentie -

Terugblikkend op het koersverloop van bitcoin dit weekend zien we dat bitcoin sinds vrijdag vanuit de prijsregio bij $12.722 richting de $13.000 kon stijgen. Op zondag werd een hoogtepunt bereikt bij $13.360, wat meteen een nieuwe recordprijs was voor 2020.

Maar helaas was dit niet het begin van een verdere uitbraak. Nee, de koers zakte binnen vier uur tijd terug naar een low van $12.900. Kortom, de bitcoin koers verloor in relatief korte tijd ruim $400 in waarde.

Een van de voornamelijkste redenen voor de afwijzing is natuurlijk het feit dat de $13.300 regio een bekende weerstandszone is. In 2017 vond de koers hier een aantal keer steun en in 2019 werd hier voor het laatst weerstand gevonden. Traders hadden dus waarschijnlijk in dit prijsgebied al wat orders klaarstaan om wat winsten te kunnen verzilveren.

Nog een reden voor de relatief wilde beweging is het feit dat het weekend is. Het handelsvolume is laag en dus hebben whales meer kans om de markt te beïnvloeden. Ondanks de beweging naar beneden toe blijven de meeste analisten vooralsnog bullish voor de lange termijn.

Exchange balansen blijven afnemen

Een van de redenen voor het optimisme zijn de balansen van de exchanges. Deze nemen namelijk al sinds maart af. In andere woorden, traders blijven hun bitcoins bij exchanges weghalen, wat indiceert dat zij bullish zijn voor de lange termijn. Zodra je je bitcoin van een exchange haalt kan je het namelijk niet snel meer verkopen, wel kan je je bitcoins veiliger bewaren op deze manier.

“#De macro-weergave van Bitcoin blijft optimistisch, aangezien de Exchange $BTC-saldi sinds maart sterk blijven dalen (whales verkopen nog niet, zelfs niet op $13.000.)”

- Advertentie -

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.748,30 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.828,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.848,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.854,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.040,00 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...