Roy van Krieken Roy van Krieken
31/05/2021 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2021 13:55

Ondanks historisch slechte maand, toch goede hoop voor bitcoin (BTC)?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ondanks historisch slechte maand, toch goede hoop voor bitcoin (BTC)

Het is weer maandag, dat betekent een nieuwe week vol met nieuwe kansen. De afgelopen tijd laat de koers van de grootste cryptocurrency bitcoin (BTC) weinig spectaculairs zien. Ondanks de relatief hoge volatiliteit lukt het de prijs niet om naar boven of beneden uit te breken. De prijs van bitcoin blijft dan ook tussen de $34.000 en $36.000 hangen. 

Door de afwezigheid van enige substantiële opwaartse prijsbeweging van bitcoin, lijkt het erop dat de maand mei van dit jaar de boeken in kan gaan als een van de slechtste maanden ooit. Volgens data van Bybt.com is deze maand de slechtste maand sinds 2013 met een verlies van -36%. 

Dat wil echter niet zeggen dat er niet een aantal signalen zijn die doen vermoeden dat we het ergste inmiddels achter de rug hebben. 

Inflatie

Al langere tijd hangt er een donkere wolk boven de traditionele financiële markten. Sinds het vlotte herstel van de effecten van de coronavirus pandemie was inflatie het fenomeen dat voor onzekerheid en angst zou gaan zorgen. Doordat de centrale banken een gigantische hoeveelheid liquiditeit hebben gecreëerd door valuta bij te printen lijkt het bijna onvermijdelijk. Mixo Das, een strategist bij de Aziatische tank van de bank JPMorgan stelt in een interview met Bloomberg dat beleidsmakers al hebben geaccepteerd dat de inflatie, en daarop volgende volatiliteit, hoog zullen zijn. 

Bitcoin (BTC)

Per definitie is bitcoin de tegenpool van inflatie. Er zullen altijd maar een beperkt aantal bitcoins in omloop zijn. Zelfs de snelheid waarmee nieuwe bitcoins worden uitgegeven wordt steeds lager, niet steeds hoger zoals dat met traditionele valuta zoals de dollar wel het geval is. Het is om deze reden dat een hoge inflatie kan zorgen voor een toestroom richting cryptocurrency’s zoals bitcoin. Dit om een bescherming te bieden tegen uit de pan rijzende inflatie van traditionele valuta’s.

De geschiedenis wijst uit dat in de zomermaanden elk jaar bitcoin bovengemiddeld presteert. Dit in combinatie met een groeiende inflatie en angst voor inflatie in de traditionele markten zou er zomaar voor kunnen zorgen dat bitcoin een rooskleurige periode tegemoet gaat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie