Simon Bosch Simon Bosch
03/06/2022 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 17:22

Onderzoek: Crypto beeld steeds positiever bij investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onderzoek: Crypto beeld steeds positiever bij investeerders

Foto: fizkes/Shutterstock

Veel van de investeerders in cryptocurrencies en blockchain zullen er inmiddels van overtuigd zijn dat we in een berenmarkt zitten. Bitcoin (BTC) is al meer dan 50% in waarde gedaald, en de meeste andere tokens zijn nog harder gecrasht. Toch hebben investeerders steeds vaker een positief beeld van crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Retail-investeerders steeds positiever over crypto

Dat is te lezen in een onderzoeksrapport van Economist. Het onderzoek toont de resultaten van twee doelgroepen: institutionele investeerders en retail-investeerders zoals jij en ik. De tweede groep bestond uit zo’n 3.000 consumenten. De helft was afkomstig uit ontwikkelde landen waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zuid-Korea en Singapore. De andere helft kwam uit ontwikkelende landen, waaronder Brazilië, Turkije, Vietnam en Zuid-Afrika. Ongeveer 70% was tussen de 18 en 42 jaar oud, de rest was ouder dan dat.

In het onderzoek van 2021 vond slechts 4% dat CBDC’s (Central Bank Digital Currencies) een goed idee waren, maar nu vindt 14% dat al. In 2021 dacht slechts 27% dat cash volledig zou verdwijnen, nu denkt 47% dat al. Ook een gebrek aan kennis is minder vaak een reden om niet te investeren in crypto. Vorig jaar was dit nog 51%, nu is dit slechts 22%. Mensen begrijpen het dus beter en zijn daarom bereid geworden om te investeren. Ook NFT’s (Non-Fungible Tokens) zijn erg populair. Tweederde van de investeerders verwacht ze te gaan kopen of te verkopen.

Advertentie

Instituten ook positief over crypto

Ook banken en investeringsfondsen kijken nu op een positievere manier naar crypto. Ten opzichte van retail-investeerders denken meer instituten dat CBDC’s cash gaan vervangen. Het percentage is bovendien toegenomen van 56% tot 65%. Een gebrek aan vertrouwen is voor instituten niet meer de belangrijkste reden om cryptocurrencies links te laten liggen. Volatiliteit en regulatie zijn juist belangrijkere redenen om voorzichtig te blijven geworden.

Verder vindt nu 85% van de instituten (ten opzichte van 80% vorig jaar) dat ‘open source digitale valuta’ nodig zijn in de financiële wereld. Het volledige onderzoek is gratis te downloaden via de site van The Economist.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie